Annonce
Sydfyn

Flemming er fløjet: Købmanden i Gudme skal have ny ledelse

Flemming Pedersen og Annika Brandt i højt humør ved genåbningen af Min Købmand 5. oktober 2018. Nu har Flemming Pedersen trukket sig fra tilsynsråd i den borgerejede butik i Gudme. Foto: Katrine Becher Damkjær
Selskabet bag Min Købmand i Gudme kalder til ekstraordinær generalforsamling. Her skal der blandt andet vælges en ny ledelse, efter Flemming Pedersen har trukket sig fra selskabets tilsynsråd.

Gudme: Valg og vedtægtsændringer.

Det er, hvad der er på dagsordenen, når der torsdag 15. august er ekstraordinær generalforsamling i Gudme Købmandsbutik ApS, selskabet bag Min Købmand i Gudme.

Helt kort fortalt blev der i stedet for en bestyrelse nedsat et såkaldt tilsynsråd, da butikken efter en konkurs skulle op at køre igen for snart et år siden, og i det sad Annika Brandt og Flemming Pedersen.

Men der er sket noget siden.

- Flemming (Pedersen, red.) er trådt ud, fordi han har travlt med sit arbejde og føler, at der nu er så meget styr på butikken, at han kan tillade sig at slippe taget, siger Annika Brandt, og det bekræfter Flemming Pedersen.

- Jeg har brugt mange timer på at få købmandsbutikken op at stå, og nu vil jeg passe mit eget firma. Og jeg tænker, at de godt kan selv, nu hvor de har fået en ny købmand, siger Flemming Pedersen, der ejer firmaet Vejstrup Machine Control.

Annonce

Købmanden i Gudme

Selskabet bag Min Købmand i Gudme blev taget under konkursbehandling 1. juni 2018.

Fragtmanden Jan Finn Jensen satte sig umiddelbart efter for via borgerlån at skaffe mellem 1 og 1,2 millioner kroner, så forretningen kunne åbne igen.

Det mislykkedes, og han trak sig.

Efterfølgende blev der nedsat en borgergruppe, som arbejdede videre på at få genåbnet butikken.

Undervejs erklærede de to tidligere ansatte, Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen, sig villige til at være købmænd.

I alt har omkring 230 borgere investeret i alt 900.000 kroner i projektet, 185 af dem som anpartshavere.

Forretningen genåbnede fredag den 5. oktober 2018.

Tirsdag den 2. juli havde den nye købmand, Martin Pellegård, første arbejdsdag i købmandsforretningen.

Vedtægtsændringer

Ergo skal der vælges en afløser, men der er andet på dagsordenen.

- Et tilsynsråd er noget, man har i store selskaber som for eksempel Folkevogn. Og der er flere anpartshavere, der har foreslået, at vi får en bestyrelse stedet, siger Annika Brandt.

Det kræver en vedtægtsændring, og det bliver ikke den eneste.

I vedtægterne hedder det nemlig, at selskabet skal have en direktion bestående af et til tre medlemmer, hvilket harmonerede fint med, at Charlotte Høyer Jensen og Karin Hansen stod i spidsen for forretningen efter genåbningen i oktober 2018.

Men også her har tingene ændret sig.

For godt en måned blev Martin Pellegård ansat som købmand og dermed direktør, og derfor skal vedtægterne laves om til, at direktionen består af ét medlem. Som i øvrigt skal ansættes af bestyrelsen.

Hvad netop bestyrelsen angår, oplyser Annika Brandt, at hun ikke selv er på valg og derfor fortsætter, og at en en enkelt foreløbig har meldt sig interesseret i at stille op.

Den ekstraordinære generalforsamling bliver holdt klokken 19.45 i gymnastiksalen på Stokkebækskolens afdeling i Gudme.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce