Annonce
Assens

Flemming drosler ned efter 28 år med eget malerfirma

Ejendommen i Damgade 26, der tidligere rummede museet Mands Samling, er en af de bygninger, som Flemming Hansen har et helt særligt forhold til. I begyndelsen af 1990'erne malede han nemlig de mange mursten på huset. Nu hedder ejendommen Toldstrup Hus.

Malermester Flemming Hansen, Helnæs, har stadig en firmabil. Nu kalder han den blot for en pensionistbil

Annonce

Helnæs: Helnæs på en frostklar torsdag formiddag er et betagende syn.

Der ånder fred og ro i det store sommerhusområde ved Strandbakken, men nede for enden af Hasselvænget holder der en firmabil i indkørslen til nummer 17.

Det er malermester Flemming Hansen, der lukker op, når man banker på døren.

- Her har jeg boet i seks år. Jeg har fået dispensation fra kommunen til at bo helårs i sommerhuset, fortæller Flemming Hansen.

Han har lige solgt sit malerfirma til Pernille Hede fra Torø Huse, men fortsætter med eget momsnummer, så Pernille Hede kan ansætte Flemming Hansen til at løse specifikke maleropgaver, når hun har brug for det i sit nye firma.

Med salget af sit firma før jul slutter en epoke for Flemming Hansen, der i mange år drev sit firma fra Ebberup.

Flemming Hansen er udlært hos malermester Børge Larsen på Spangevej i Haarby - et mindre stenkast fra sit fødehjem på Solvej.

- Jeg blev udlært den 15. august 1969. Jeg kan tydeligt huske dagen, for samme dag som jeg selv hentede mit svendebrev i Odense, holdt min mester 25-års firmajubilæum og stor fest på Haarby Kro, husker Flemming Hansen.

Flemming Hansen har fået lavet et billede af dæmningen til Helnæs på sin firmabil, og det har allerede vakt en del opsigt. - Den anden dag blev jeg standset af en mand i Odense, der kunne genkende billedet af Langøre-dæmningen, fortæller Flemming Hansen, der kalder køretøjet for sin pensionistbil.
Annonce

Advarede mod at blive selvstændig

Han nåede at arbejde for flere malermestre i Assens, inden han for snart 29 år siden valgte at starte for sig selv.

- Jeg har arbejdet for Anders Hansen i Østergade, Preben Jensen i Strandgade og Johannes Orup Larsen, der var bedre kendt under sit kaldenavn "Pela", fortæller Flemming Hansen.

- For Orup Larsen var jeg en meget pertentlig maler. De øvrige malersvende i hans firma i Østergade i Assens mente, at jeg burde starte for mig selv. Men det var Orup Larsen ikke enig i. Han mente, at jeg ville være færdig efter tre uger, hvis jeg fandt på det, siger Flemming Hansen.

Så gik det ikke - og han kan nu se tilbage på mange spændende arbejdsopgaver i sin tid som maler.

- Som ung svend var jeg med til at reparere Kærum Kirke, og for 20 år siden fik jeg lov til at male og reparere Sønderby Kirke. Det blev lidt af et livsværk for mig, siger 65-årige Flemming Hansen.

Nu har han droslet ned og nyder dagene i huset på Helnæs med udsigt helt til Horne Land.

Ind i mellem ringer hans nye arbejdsgiver Pernille Hede, og så trækker Flemming Hansen igen i arbejdstøjet.

- Jeg har haft en god og trofast kundekreds gennem årene, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Flemming Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce