Annonce
Odense

Fleksjobber fyret af kommunen fra sin ægtemands virksomhed

Jobcenteret i Odense. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Lykke Melisa Hansen, fleksjobber fra Odense, må ikke længere arbejde i sin mands virksomhed. Det sker efter beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard (S), har indskærpet reglerne for fleksjob.

Odense: Lykke Melisa Hansen har de seneste tre år arbejdet som fleksjobber i sin mands virksomhed, fordi hun lider af kroniske smerter. Det er nu ikke muligt længere. Efter hendes mand har stiftet en ny virksomhed, afviser kommunen, at hun kan følge med ham.

-Jeg føler mig presset ud af arbejdsmarkedet, og jeg føler, at det er kommunen, der skubber mig, fortæller Lykke Melisa Hansen til Radio4.

Grunden til afvisningen skyldes, at man som fleksjobber ikke længere kan arbejde i sin ægtefælles virksomhed. Det har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) slået fast over for de danske kommuner.

Annonce

- Man kan lave selskaber meget nemt i dag, og på den måde er der en risiko for, at man kan svindle med den her ordning, siger Peter Hummelgaard (S).

Styrelses for Arbejdsmarked og Rekruttering har dog udtalt til Radio4, at de ikke kender til nogen sager om den slags snyd. Det undrer Lykke Melisa Hansen, der ikke længere må arbejde for sin mands virksomhed.

- Jeg forstår ikke, at en udokumenteret teori om snyd kan være vigtigere end at fastholde mig på arbejdet og sørge for, at jeg er beskæftiget, når jeg hellere end gerne vil gå på arbejde, siger Lykke Melisa Hansen.

Hun synes, at reglerne er med til at styrke fordomme om, at fleksjobbere er ustabil arbejdskraft.

- Alle fleksjobbere er højst sandsynligvis rigtig kede af deres situation, og at de ikke kan passe et arbejde på fuldtid, så jeg synes, at det er ærgerligt, man skal sidestilles med at være en snyder, siger Lykke Melisa Hansen.

Beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, Henrik Møller, mener ikke, at reglerne er med til at mistænkeliggøre fleksjobbere. Han vil dog gerne tage problematikken omkring manglende eksempler på snyd op.

- Vi er i gang med reformer af førtidspension, og lige præcis omkring fleksjob, der må vi jo lade den her problematik indgå i forhandlingerne, for at se, om vi kan finde en form for løsning på det, siger Henrik Møller (S).

Lyt her til det fulde indslag fra Radio4 med Lykke Melisa Hansen, fleksjobber fra Odense. Derudover medvirker advokat Mads Pramming, partner i Advokatfirmaet Ehmer Pramming, i indslaget, hvor han fortæller om en mulig fejl i fleksjobordningen.

Senere i Radio4 Morgen medvirkede Henrik Møller, beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet, til en snak om, hvorvidt kravet, om at fleksjobbere ikke må arbejde for ægtefæller, er rimeligt. Lyt med her.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce