Annonce
Nordfyn

Flaskepigen samler ind igen: Har rundet 10.000 kroner til Knæk Cancer

Laura Runøe samler igen i år pant ind til fordel for Knæk Cancer. I år har hun "udvidet indsamlingen" med salg af Knæk Cancer sten, hvorpå hun har malet fine Knæk Cancer blomster. Privatfoto: Mette Runøe
Trods lidt stilstand i flaskeindsamlingen på grund af corona, har Laura Runøe rundet 10.000 kroner i sin indsamling af pantkroner til fordel for Knæk Cancer. Og netop på grund af virusset har indsamlingen fået en lidt anden karakter.
Annonce

Søndersø: Da Laura Runøe mistede begge sine bedstefædre til kræft, gjorde det så dybt indtryk på hende, at hun satte sig for at gøre en indsats for kræftramte. Derfor begyndte hun i november 2018 at trave hjembyen Søndersø tynd med en trækvogn for at samle pantflasker og donere kronerne til indsamlingsshowet Knæk Cancer.

21.611 kroner fik hun og trækvognen samlet flasker ind for, og i sidste øjeblik inden sidste års show, der løb over skærmen den 26. oktober 2019, blev det indsamlede beløb fordoblet, da hun modtog store donationer fra lokale virksomheder og på den måde nåede helt op på 40.200 kroner.


Vi har oplevet, at der er flere i forhold til sidste år, som kommer og sætter pantflasker ved vores dør. Og det hjælper os jo også rigtig meget.

Mette Runøe, mor til Laura


I år finder showet sted den 24. oktober, og Laura har - efter et par måneders pause efter sidste års indsamling - været i gang med at samle ind hele 2020.

- Det stak jo lidt af sidste efterår, og hun fik rigtig, rigtig travlt op til showet. Hun var selvfølgelig glad, men hun havde lige brug for at trække stikket lidt efter showet i oktober og holdt så en pause resten af året. Men så kom hun i det nye år og sagde "Jeg vil gerne et år mere, mor," fortæller Lauras mor, Mette Runøe.

Annonce

Anderledes indsamling

Men ikke længe inde i den nye indsamling, kom coronavirus på banen.

- Og det har sat indsamlingen lidt ned i gear, fordi vi har holdt lidt igen med at være opsøgende og tage ud til folk. Så det har ikke været så voldsomt med panten i år i forhold til sidste år, men hun er ved at runde 10.000 kroner nu, og det synes jeg også er mega flot.

De første Knæk Cancer sten gik som varmt brød på under en time, da Lauras mor, Mette Runøe, afholdt et lille loppemarked i garagen. Nu bruger Laura noget af sin efterårsferie på at lave flere sten, og salget går ubeskåret til Knæk Cancer.  Privatfoto: Mette Runøe

Og nok netop på grund af corona, har indsamlingen også fået en lidt anden karakter i år.

- Vi har oplevet, at der er flere i forhold til sidste år, som kommer og sætter pantflasker ved vores dør. Og det hjælper os jo også rigtig meget. Der er faktisk også nogle, der kommer og smider en konvolut i postkassen med en pantbon, hvor giveren allerede har pantet flaskerne.

Mette Runøe fortæller, at man er velkommen til at aflevere pantflasker på Pilegårdsvænget 33 i Søndersø, og at Laura fortsat også gerne kommer ud og indsamler flasker i sin trækvogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce