Annonce
Nordfyn

Flaskepigen bliver ved og ved: Har samlet pant ind for over 14.000 kroner til kræftramte

I starten var Laura Runøe selv ude og stemme dørklokker i vænger i Søndersø for at bede om pant. Nu er hendes indsamling blevet så kendt, at eksempelvis lokale virksomheder kontakter Lauras mor og tilbyder poser med pant. Arkivfoto: Nils Svalebøg
10-årige Laura Runøe fra Søndersø har nu samlet pant ind for over 14.000 kroner til TV2's indsamlingsshow Knæk Cancer, der lørdag den 26. oktober løber over skærmen.

Søndersø: I næsten et år har 10-årige Laura Runøe fra Søndersø samlet pant ind til kræftramte.

Begge Laura Runøes bedstefædre tabte kampen til kræft, og flere af hendes klassekammerater har mistet en forælder til kræft. Hændelser, der fik pigen til at tænke over, hvad hun selv kunne gøre for at hjælpe andre, der bliver ramt af sygdommen.

Her, cirka en uge før TV'2 indsamlingsshow Knæk Cancer, er det lykkedes Laura Runøe, med hjælp fra private folk og lokale virksomheder, der har doneret en masse flasker til projektet, at samle pant ind for over 14.000 kroner.

Mette Runøe, mor til Laura, fortæller, at hendes datter har tænkt sig at ringe ind for at fortælle om sit bidrag, når Knæk Cancer Live bliver sendt live lørdag den 26. oktober.

- Vi er spændte på, om hun bliver meget nervøs, når hun kommer igennem, men vi har øvet, så hun forhåbentlig får sagt noget. Ellers er jeg klar til at tage over.

Laura Runøe går i 4. klasse på Søndersø Skolen, og her er pigens pantprojekt også blevet bemærket.

- Hun startede på skolen efter sommerferien, og en af de første gange hun var nede på biblioteket, havde en af de store elever sagt: Det er hende flaskepigen. Alle kender hende snart i byen, og Kræftens Bekæmpelse har også kontaktet os. De har efterfølgende fortalt om Lauras indsamling på Facebook og Instagram, siger Mette Runøe.

Annonce

Hun startede på skolen efter sommerferien, og en af de første gange hun var nede på biblioteket, havde en af de store elever sagt: Det er hende flaskepigen.

Mette Runøe, mor til 10-årige Laura.

Ekstra fokus på pant

Sidste frist for at støtte Lauras indsamling med flasker fra garagen eller bryggerset er torsdag den 24. oktober.

- Vi har pant liggende for omkring 1000 kroner, som vi skal op og aflevere i supermarkedet, så vi kommer helt sikkert over 15.000 kroner på den bankkonto, hvor donationen står, oplyser Mette Runøe.

Kræftens Bekæmpelse har i år ekstra fokus på pantindsamling til Knæk Cancer. Det vidste Laura og Mette Runøe faktisk ikke, før de blev kontaktet af den sygdomsbekæmpende organisation i forbindelse med interviewet.

- Rigtig mange frivillige samler i år pant ind i hele landet, så det bliver spændende at se, hvor meget det løber op i.

Den lilla trækvogn har trillet mange kilometer med tomme flasker ombord. Lauras mor, Mette, ses til højre på billedet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce