Annonce
Nordfyn

Flaskepigen bliver ved og ved: Har samlet pant ind for over 14.000 kroner til kræftramte

I starten var Laura Runøe selv ude og stemme dørklokker i vænger i Søndersø for at bede om pant. Nu er hendes indsamling blevet så kendt, at eksempelvis lokale virksomheder kontakter Lauras mor og tilbyder poser med pant. Arkivfoto: Nils Svalebøg
10-årige Laura Runøe fra Søndersø har nu samlet pant ind for over 14.000 kroner til TV2's indsamlingsshow Knæk Cancer, der lørdag den 26. oktober løber over skærmen.

Søndersø: I næsten et år har 10-årige Laura Runøe fra Søndersø samlet pant ind til kræftramte.

Begge Laura Runøes bedstefædre tabte kampen til kræft, og flere af hendes klassekammerater har mistet en forælder til kræft. Hændelser, der fik pigen til at tænke over, hvad hun selv kunne gøre for at hjælpe andre, der bliver ramt af sygdommen.

Her, cirka en uge før TV'2 indsamlingsshow Knæk Cancer, er det lykkedes Laura Runøe, med hjælp fra private folk og lokale virksomheder, der har doneret en masse flasker til projektet, at samle pant ind for over 14.000 kroner.

Mette Runøe, mor til Laura, fortæller, at hendes datter har tænkt sig at ringe ind for at fortælle om sit bidrag, når Knæk Cancer Live bliver sendt live lørdag den 26. oktober.

- Vi er spændte på, om hun bliver meget nervøs, når hun kommer igennem, men vi har øvet, så hun forhåbentlig får sagt noget. Ellers er jeg klar til at tage over.

Laura Runøe går i 4. klasse på Søndersø Skolen, og her er pigens pantprojekt også blevet bemærket.

- Hun startede på skolen efter sommerferien, og en af de første gange hun var nede på biblioteket, havde en af de store elever sagt: Det er hende flaskepigen. Alle kender hende snart i byen, og Kræftens Bekæmpelse har også kontaktet os. De har efterfølgende fortalt om Lauras indsamling på Facebook og Instagram, siger Mette Runøe.

Annonce

Hun startede på skolen efter sommerferien, og en af de første gange hun var nede på biblioteket, havde en af de store elever sagt: Det er hende flaskepigen.

Mette Runøe, mor til 10-årige Laura.

Ekstra fokus på pant

Sidste frist for at støtte Lauras indsamling med flasker fra garagen eller bryggerset er torsdag den 24. oktober.

- Vi har pant liggende for omkring 1000 kroner, som vi skal op og aflevere i supermarkedet, så vi kommer helt sikkert over 15.000 kroner på den bankkonto, hvor donationen står, oplyser Mette Runøe.

Kræftens Bekæmpelse har i år ekstra fokus på pantindsamling til Knæk Cancer. Det vidste Laura og Mette Runøe faktisk ikke, før de blev kontaktet af den sygdomsbekæmpende organisation i forbindelse med interviewet.

- Rigtig mange frivillige samler i år pant ind i hele landet, så det bliver spændende at se, hvor meget det løber op i.

Den lilla trækvogn har trillet mange kilometer med tomme flasker ombord. Lauras mor, Mette, ses til højre på billedet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce