Annonce
Nordfyn

Flaskepige fra Søndersø knokler videre: Igen i år vil hun samle penge ind til kræftramte

Laura og Mette Runøe er igen i år klar til at samle pant ind. Her er det fra sidste år, hvor Laura gik rundt med sin trækvogn i et villakvarter i Søndersø. Arkivfoto: Nils Svalebøg
11-årige Laura Runøe fra Søndersø, der sidste år donerede 40.200 kroner til Knæk Cancer, er igen trukket i arbejdstøjet. Også i år vil hun samle pant ind til den gode sag.
Annonce

Søndersø: Efter nytår trak 11-årige Laura Runøe fra Søndersø i arbejdstøjet. Igen i år vil hun samle pant ind til Knæk Cancer, fortæller Mette Runøe, Lauras mor.

- I slutningen af december i juleferien kom hun og sagde til mig, at hun kunne tænke sig at gøre det igen. Og vi er derfor stille og roligt gået i gang igen her efter nytår, og folk er begyndt at komme med poser med flasker i og stiller dem i vores garage. Og vi har også været oppe og pante de første flasker i det lokale supermarked, og Laura sagde faktisk til mig, at hun havde savnet det, fordi det er hyggeligt.

I oktober sidste år var Laura Runøe specielt inviteret til det store Knæk Cancer finaleshow i København. Inden showet havde Laura Runøe over 21.000 kroner stående på en konto, som hun glædede sig til at donere. I et år havde hun samlet pant ind med hjælp fra borgere, der undervejs havde doneret pant til hendes projekt. Alle flasker afleverede hun dog selv i en flaskeautomat med hjælp fra sin mor.

Til finaleshowet endte Laura noget overraskende med at donere 40.200 kroner til Knæk Cancer, og det skyldes især, at godhjertede lokale virksomheder fik øjnene op for hendes initiativ.

- Lokale fimaer donerede store beløb online på et link på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, og det var meget overvældende for os, fortæller Mette Runøe.

Laura Runøe tog i sin tid initiativ til flaskeindsamlingen, fordi begge Laura Runøes bedstefædre tabte kampen til kræft, og flere af hendes klassekammerater har mistet en forælder til kræft.

Laura Runøe fik sidste år en speciel invitation. Hun var med i studiet, da Knæk Cancers finaleshowet blev afviklet i København. I alt blev der samlet over 145 millioner kroner ind. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce