Annonce
Fyn

Flaskehals syd om Odense: Transportminister erkender voldsom trængsel på motorvejen

Det er sådan her, mange af os kender Fynske Motorvej. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Transportminister Benny Engelbrecht (S) erkender under et digitalt læsermøde med Fyens.dk's læsere, at motorvejen syd om Odense er ét af stederne i landet med mest trængsel. Hvornår en udvidelse med et tredje spor kommer, vil han ikke love noget om.

Fyn: De fleste trafikanter, som jævnligt kører på Fynske Motorvej, ved, at strækningen syd om Odense er en flaskehals. Det ved transportminister Benny Engelbrecht (S) også, men noget løfte om, hvornår et tredje spor kan tage noget af trafiktrykket kom han torsdag aften ikke med.

Her deltog han i et læserdebatmøde på fyens.dk live fra sit ministerium i København, forud for forhandlingerne om de næste 10 års investeringer i veje, broer, togskinner og anden infrastruktur.

- Det er et af de projekter, som er grydeklart, og bliver prioriteret højest af kommuner og aktører på Fyn. Skal jeg lave en bred politisk aftale med så mange partier som muligt kræver det også en konsensus, men jeg vil bare ikke love nogen noget, før vi er ved forhandlingsbordet og har en klar politisk aftale, siger transportministeren.

Annonce

Han bor selv i Sønderjylland og med arbejde som transportminister i København kører han også selv med jævne mellemrum hen over Fyn, og oplever presset på dele af den fynske motorvejsstrækning.

- Vi får en afklaring på det her i løbet af foråret, når vi kommer til forhandlingerne. Bliver det vedtaget kan jeg ikke sige, hvornår det bliver prioriteret til, lover han.

Flere læsere havde forud for læserdebatmødet også spurgt til dæmpning af støj fra motorvejen, og hvad ministeren havde gjort for at få den nedbragt siden et møde med Støjgruppen Odense for mere end et år siden.

- Det handler ikke kun om fremkommelighed, men også støj. Det ér et område med meget trafik og en betragtelig støjbelastning, erkender Benny Engelbrecht.

Omvendt vil det ifølge ham være forkert at opsætte støjreduktion nu for så et år efter at rive det ned, når man påbegynder udvidelsen af motorvejen.


Det er et af de projekter, som er grydeklart, og bliver prioriteret højest af kommuner og aktører på Fyn.

Benny Engelbrecht (S), transportminister
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce