Annonce
Danmark

Flashdance - the musical: Tre ting du - måske - ikke vidste

Prøverne på "Flashdance - The Musical" er i fuld gang i Aarhus, hvor Silas Holst og Sicilia Gadborg har hovedrollerne som Nick og Alex. 50.000 billetter er allerede solgt i forsalg til forestillinger i Aarhus og København. Foto: Michael Svenningsen

Tre ting du (måske) ikke vidste om "Flashdance - The Musical":

Annonce

1 Det hele begyndte med en film

Filmen "Flashdance" fra 1983 blev i 2008 forvandlet til en musical og er siden blevet opført blandt andet på West End og på turnéer i England og USA.

I Sverige blev musicalen opført i Stockholm og Göteborg i 2014, hvor den blev en stor succes og solgte endnu flere billetter end "Dirty Dancing - The Musical".

I musicalen er der tilført flere nykomponerede sange, foruden de velkendte hit som "What a Feeling" og "Maniac".

2 Filmstjerne dansede ikke alt selv

Skuespiller Jennifer Beale, der spillede rollen som Alex Owen i filmversionen af "Flashdance", havde indtil flere dance-doubles, altså dansere der udførte hendes dansescener i filmen.

Du husker måske slutscenen, hvor Alex Owen skal til en audition og viser sin ekspressive dansestil for et panel af dommere. På et tidspunkt laver hun en kompliceret breakdance-koreografi på gulvet i sit sorte trikot, men her er det ikke Beale, man ser i aktion. Det er derimod Richard "Crazy Legs" Colón. Han var på det tidspunkt 16 år og en del af breakdancegruppen The Rock Steady Crew, som også spillede en mindre rolle i filmen.

I musicalversionen danser skuespiller Sicilia Gadborg alle dansescener selv.

3 Folk kommer langvejs fra

Over halvdelen af de publikummere, som har købt billet til "Flashdance - The Musical" i Musikhuset Aarhus, kører minimum 50 kilometer for at se forestillingen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce