Annonce
Trekantområdet

Derfor var der flamme og røg over Shell: Strømnedbrud betød nøddrift

Onsdag omkring middag var flammetårnet ved Shell Raffinaderiet usædvanlig stor. Det skyldtes et strømudfald, som satte sikkerhedsprocedurer i gang på raffinaderiet. Privatfoto: Svend Erik Gaardmand
Onsdag middag betød et strømnedbrud, at Shell Raffinaderiet gik i en form for nøddrift. Det havde betydning for, hvor højt flammen var. En sort røg kunne tydeligt ses over raffinaderiet.
Annonce

Fredericia: Onsdag bemærkede en del borgere, at der var usædvanligt meget røg over Shell Raffinaderiet. Flammetårnet så anderledes stor ud, hvilket flere borgere også påpeger på de sociale medier, hvor billeder af røgsøjlen og flammen florerer.


Der var et strømudfald i Fredericia, og det ramte også os herude. Det fører til, at vi overgår til det, vi kalder ø-drift, som betyder, at vi selv producerer vores strøm herude. Men i det, det sker, er der nogle anlæg, der af sikkerhedsmæssige årsager lukker ned.

Torben Sørensen, pressechef, Shell Raffinaderiet


Men ingen fare har været eller er på færde. Det siger Torben Sørensen, pressechef på Shell Raffinaderiet i Fredericia.

- Der var et strømudfald i Fredericia, og det ramte også os herude. Det fører til, at vi overgår til det, vi kalder ø-drift, som betyder, at vi selv producerer vores strøm herude. Men i det, det sker, er der nogle anlæg, der af sikkerhedsmæssige årsager lukker ned. Dermed leder vi nogle af de ting, som de anlæg var i gang med at producere, ud, og det er det, man kan se. Men det kan godt se lidt voldsomt ud. Men det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det.

I en pressemeddelelse lyder det fra Shell, at:

- Der er altså tale om en situation, hvor vi har en række sikkerhedsproducedurer, der går i gang og dermed sikrer fuld kontrol.

Annonce

Anlæg skal genopstartes

Klokken 11.45 skriver Ewii på deres hjemmeside:

”Som følge af driftsforstyrrelser på det overliggende elnet, så har der været et spændingsdyk på elforsyning og der kan opleves svigtende forsyning af vand, varme og kommunikation (internet).

Vi beklager de gener det giver. Vi arbejder på højtryk for at løse problemet.”

- Vi er gået i en form for nøddrift, men vi regner med hurtigt at komme op på ekstern strøm igen, siger Torben Sørensen fra Shell.

Ifølge Ewii er der styr på elforsyningen igen, men det kommer stadig til at se lidt voldsomt ud, i området omkring Shell, i et par timer endnu.

- Vi skal starte anlæggene op, som er koblet ud, og det tager lige lidt tid, lyder det fra Torben Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce