Annonce
Kultur

Flakhavens storkøkken

Salaten var fugtig på begge forretter, og væden smagte ikke som dressing. Bryggeriet Flakhaven imponerede ikke avisens anmelder.

Bryggeriet er mere kæde end restaurant på Odenses bedste plads

Bryggeriet Flakhaven

Flakhaven 2 5000 Odense Tlf. 6612 0299 www.bryggeriet.dkflakhaven

Creme bruléen mindede og smagte med sin pudsigt grynede konsistens som sandkage. Tjeneren bar den ud til kokken og kom tilbage med besked om, at sådan var de alle sammen. Om vi ville have desserterne retur?

Nej tak, ikke mad, som er båret ud, og vi afslog at få anden dessert, men bestilte en kop kaffe til anmelderen.

Bryggeriet Flakhaven fik for lidt over et år siden to stjerner af min kollega, og det bliver ved de to i denne omgang - omtrent af samme årsager som sidst.

Vi anmelder Bryggeriet Flakhaven i Odense

Fugtig salat

Salaten var fugtig på begge forretter, og væden smagte ikke som dressing! Den rimmede laks på medspiserens tallerken smagte trannet, hun nikkede på mit udsagn om, at det virkede som om, at den havde en tanke - og det er ikke lækkert. Og selv i en velsmagende udgave ville de to små stykker fisk under en bunke salat ikke være et godt køb til de 90 kroner, som retten koster. Brødet var - pænt sagt - til den neutrale side, og under metalbeholderen var en Lurpak klikket fast.

Min rillette af svin smagte udmærket, men manglede salt, og det kom heller ikke fra det stykke undseelige skinke, som var viklet om de to skiver. Og man skal nære en næsten naiv tiltro til tidligere gæsters hygiejne for at nippe til det salt og peber, som stod i de to i øvrigt smukke trækrukker på bordet. Sennepsmayo og syltede løg var alene om at pifte svinet op. Vi fik to små månedens øl - münchener på seks procent - og øllen fungerede fint til fisk og gris.

Man kunne argumentere for, at hovedretterne kunne trække op til tre små stjerner: Portionerne var store, min bestod grundlæggende af tre ingredienser: Kartoffelmos og mør, braiseret oksesteg foruden en rigelig mængde smagfuld sovs plus syrligt-søde tyttebær toppet af en alibidusk. En fin basisret, som flugtede godt med oktober.

Annonce

Kylling som samlesæt

Medspiserens coq a la bière var mør, kyllingekødet smagte som det skulle, men kød og sauce virkede mere som et samlesæt end et godt, sammenkogt ægteskab, når titlen nu lød så flot som coq a la bière. Og hvis saucen var neutralt smagende, så var de små kartofler blottet for nuancer og smagte, som var de kogt uden salt.

Vi besluttede os som nævnt for dessert efter fem minutters pause, og tjeneren kom med to kopper med appelsin creme brulée surprise på bunden. Låget på min havde noter af hårdt, brændt karamel, og under overfladen havde bruléen en grynet konsistens, som ledte tankerne hen på sandkage med en omgang solbær.

Jeg fik hul igennem til tjeneren, som tog desserterne med ud for at høre kokken om sagen, men vi besluttede os for at droppe desserterne til fordel for en americano, som afløste desserterne udmærket.

- I skal slippe med 632 kroner, lød beskeden til det midaldrende par ved nabobordet.

Opvaskeren var ved at rydde ud, og vi gik op til de to tjenere ved kasseapparatet for at betale regningen. Den lød på 851 kroner for to gange tre retter med øl, og jeg spurgte, hvorfor desserterne (to gange 75 kroner) var regnet med og fik at vide, at mere end halvdelen af dem var spist. Til gengæld var kaffen på husets regning.

Nå ja, desserterne var nu også diminutive, men jeg spurgte, hvordan konsistensen kunne være grynet?

- Det skyldes appelsinen, lød forklaringen fra den ene tjener, som tilføjede, at surprisen var kirsebær på bunden.

Annonce

Mere kæde end godt er

Bryggeriet Flakhaven vakler mellem tre ganske små stjerner og to, men lander på det sidste på grund af misforholdet mellem rammerne og oplevelsen af restauranten: Det er som smørret til det triste brød: Kedelig mainstream i en pæn indpakning, og jeg sad med fornemmelsen af at være på en kæderestaurant, hvor konceptet ikke kommer gæsten til gode: Med så få - og nemme - retter på kortet burde kvaliteten være på et bedre niveau, så gæsten mærker håndværk og nærvær.

Restauranter kan have en sjæl, anmelderen mærkede den ikke i dette tilfælde, og derfor falder Bryggeriet Flakhaven - trods glimrende øl - igennem og får to stjerner.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Stor mangel på ambulancereddere: Odense er hårdest ramt

Faaborg-Midtfyn

Danmarks hotteste sportsgren - nu også i Faaborg: Så er der padel!

Odense

Han er helt tæt på de store badminton-stjerner: - De er helt nede på jorden

Assens For abonnenter

Niclas sad fast i et stort mørkt hul, men viser nu vejen for andre: - Jeg vidste ikke, hvor livet skulle føre mig hen

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Middelfart

Konservativ byrådskandidat i debatindlæg: Lad os få en rundkørsel til kendt uheldskryds

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Odense Havn i smult vande - i fuld sving med at planlægge nye investeringer for godt 300 millioner kroner

Odense For abonnenter

Tomatrester og tydeligt snavs af ældre dato: Pizzeria får sur smiley

Sport

Kontroversiel kineser trak sig: Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Odense

Annonce