Annonce
Sydfyn

Flagstang knækkede under gudstjeneste

Flagstangen foran Sct. Jørgens Kirke knækkede under søndagsgudstjenesten på grund af kraftige vindstød. Foto: Rasmus Hage Dalland
Under søndagens gudstjeneste knækkede flagstangen foran Sct. Jørgens Kirke på grund af kraftige vindstød. En bil blev beskadiget, men ingen personer kom noget til.

Svendborg: Under søndagsgudstjenesten i Sct. Jørgens Kirke knækkede flagstangen foran kirken som følge af kraftige vindstød. 30-årige Peter Laugesen var til stede under gudstjenesten, og han fortæller, at kirketjeneren umiddelbart efter gudstjenesten bad om de tilstedeværendes opmærksomhed for at fortælle, hvad der var hændt.

- Der gik et lille sus gennem kirken, siger Peter Laugesen.

Sognepræst Martin Wemmelund fortæller, at den knækkede flagstang faldt ned over kirketaxaen, der transporterer gangbesværede til kirken. Taxaen blev ret voldsomt beskadiget, men heldigvis kom hverken chaufføren eller andre personer noget til. Og sognepræsten glæder sig da også over, at ulykken skete, mens folk befandt sig indendøre.

- Det skete under gudstjenesten heldigvis, så der var ikke nogle mennesker derude. Ellers kunne det jo være gået helt galt.

Det var et kraftigt vindstød, der fik stangen til at knække, men Martin Wemmelund fortæller, at stangen også viste sig at være rådden.

- Vi vil forsøge at få den erstattet hurtigst muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce