Annonce
Trekantområdet

Flaget strøg til tops på første skoledag for flere hundrede betjente

Flaget blev hejst i vejret klokken 8, da klokken ringede ind til første skoledag på politiskolen. Foto: Zarah Leth Grothe
Mandag morgen begyndte de første af 384 studerende på Jyllands første permanente politiskole.
Annonce

Vejle: Et dannebrogsflag strøg mandag morgen klokken otte til vejrs i tusmørket i den sydlige del af Vinding. Som et symbol på en meget stor dag.

Hovedindgangen havde forinden været en myriade af forventningsfulde ansigter, der blev lukket ind i varmen af mænd i uniform.

For i dag begyndte de første ud af i alt 384 studerende på Vejles nye politiskole.

Det første spadestik blev taget i februar 2019, og nu knap to år senere er skolen klar til brug. Siden november 2018 har de unge mennesker, mens de ventede på åbningen, haft deres dagligdag på Ryes Kaserne i Fredericia.

Annonce

Tæt på hjemstavnen

Politiskolens "Uddannelsescenter Vest", som skolen er døbt, består dels af den tidligere sygeplejeskole i byen og dels af cirka 10.000 kvadratmeter nyetablerede bygninger.

Især sidstnævnte vakte begejstring hos de studerende, som Vejle Amts Folkeblad nåede at tale med inden deres første skoledag.

- Det bliver rigtig fedt at være blandt de første til at tage skolen i brug, sagde en og blev bakket op af to medstuderende, der slæbte afsted med tunge kasser.

De tre har kun været i gang på uddannelsen til betjent i ganske kort tid og var ud over de nye rammer begejstret for beliggenheden i den vestlige del af landet. Alle kommer de fra Jylland.

- Vi får lov til at tage hele vores uddannelsesforløb tættere på, hvor vi kommer fra. Det er virkelig dejligt, istemte en af de andre.

Ingen af de studerende ønskede at fortælle, hvad de hed eller havde lyst til at stille op til et billede. I stedet hastede de ind i den oplyste bygning.

Annonce

Alt på en matrikel

Både beliggenheden og de nye rammer glæder også fungerende rektor på politiskolen i Vejle.

- Vi har nu i et par år været til stede med uddannelsesmuligheder i både Øst- og Vestdanmark. Med den nye skole i Vejle er den tilstedeværelse nu permanent, og det er vigtigt for at opretholde et så bredt som muligt rekrutteringsgrundlag i hele landet, udtaler Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

- Vi har kunne designe uddannelsescenteret helt fra bunden og tænke alle vore ønsker ind i planerne. Det vil sige, at vi faktisk har alt på en matrikel i Vejle. De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst, tilføjer han.


De studerende kan ud over at modtage almindelig klasseundervisning træne alt lige fra gadeuorden, magtanvendelse, færdselskontrol til skydefærdigheder og meget mere. Det er helt unikt i dansk kontekst.

Jan Bjørn


Politiskolens Uddannelsescenter Vest bliver også det fremadrettede samlingspunkt for størstedelen af politiets videreuddannelsesaktiviteter. Der bliver plads til 100 overnattende kursister.

Politiskolen rummer blandt andet en gade med bar, bager og lysregulering for at gøre øvelsen så autentisk som muligt. Her viser politikommissær Nicolaj Vissing gaden frem. Foto: Flemming Larsen
Mandag morgen ringede det ind for de kommende elever på politiskolen. Her er det Isabell og Sofie, der er klar til første skoledag i Vejle. Foto: Flemming Larsen
Per Allan Hansen, centerchef for politiskolen, tog sammen med skolens rektor, Jan Bjørn, imod Vejles kommunaldirektør, Niels Nybye Ågesen, og  borgmester Jens Ejner Christensen (V). Foto: Flemming Larsen
Det var en stolt borgmester, der blevet interviewet til landsdækkende tv om Vejles nye politiskole. Foto: Flemming Larsen

Mandag morgen gav rektor på den nye politiskole, Jan Bjørn, en rundvisning i Radio4, hvor lytterne blev taget med rundt på skolen og fik lidt at vide om, hvilke faciliteter skolen har fået. Hør indslaget her:

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce