Annonce
Nordfyn

Fjordens Dag: Tusindvis af besøgende ventes til et væld af aktiviteter i og ved vandet

Den lille færge sejler hele dagen frem og tilbage mellem Klintebjerg og Vigelsø. Privatfoto
Det er igen tid til Fjordens Dag i Klintebjerg. Dagen samler hvert år omkring 30.000 deltagere til aktiviteter fire steder rundt om fjorden. I Klintebjerg kan man blandt andet opleve Det store Videnskabsshow med Kåre og Emil fra børne-tv-programmet Store Nørd.

Nordfyn: Klintebjerg havn bliver også i år det største aktivitetssted på Fjordens Dag og byder på gratis oplevelser inden for natur, miljø, sundhed og kulturhistorie for både store og små. Meget tager udgangspunkt i eller spiller ind i de 17 Verdensmål.

Fjordens Dag foregår søndag 8. september kl. 10-16 og foruden Klintebjerg er der aktiviteter ved Seden Strandby, Stige Ø i Odense og ved Boels Bro ved foden af Munkebo Bakke i Kerteminde.

Annonce

Særlige aktiviteter ved Fjordens Dag

Enkelte aktiviteter ved Fjordens Dag finder kun sted på et fast tidspunkt:

Kl. 10 Åbningstale ved Borgmester Morten Andersen.

Kl. 10.30 Gudstjeneste.

Kl. 10-12 Mød Dansk Søredningsselskab på havnen.

Kl. 10-13 Fyens Veteranbil Klub udstiller flotte veteranbiler.

Kl. 11-12 Opvisning med folkedans – kom og dans med.

Kl. 11 og 13 Dansende hunde.

Kl. 13 Videnskabsshow med Kåre og Emil kendt fra Store Nørd.

Kl. 14 Opvisning med Square Dans - kom og dans med.

Kl. 10-16 Lunden sejler i pendulfart mellem Klintebjerg Havn og Vigelsø. Der kan være kø. Sejladsen er gratis. /exp

Store Nørder - ponyer og spejderliv

Ved Klintebjerg kan man blandt andet prøve kræfter med spejderlivet og lave smykker i gevir og læder, sejle i kajak, binde fluer og kaste med flue- og spinnestang. Man kan også undersøge dyre- og plantelivet i og omkring fjorden på helt tæt hold. I arbejdende værksteder kan man prøve trædrejning og fuglekasser og insekthoteller. Eller man kan prøve en lang række idrætsaktiviteter og dans. Sportsrideklubben Bogø sørger for, at børnene kan få en træktur på pony. Og der er masser af smagsprøver på blandt andet grillet vildt, nyrøget havørred og svampesuppe.

Kåre og Emil, som er værter i tv-programmet Store Nørd på DR Ultra, optræder ved Klintebjerg i et underholdende videnskabsshow med sjove eksperimenter.

Gratis sejlture på vandet

Fra Klintebjerg er der mulighed for at komme over og opleve Vigelsø, som er den største ø i Odense Fjord og et af Fyns vigtigste naturområder. Færgen sejler i gratis pendulfart hele dagen. Naturvejlederen fortæller Vild Mad, der er små aktiviteter, og i fugletårnet syd for Naturskolen kan man høre om fuglene på øen. Naturstyrelsen inviterer på gåture på øen og introduktion til, hvordan strandengene plejes og om høst af frø fra skoven.

I Otterup Lystbådehavn, Egensedybet ved Bogø, tilbyder sejlklubben ture i et væld af forskellige bådtyper - fra paddleboard, windsurfing og kajak til joller og sejlbåde. Der er også på snobrødsbagning, krabbefiskeri og -væddeløb, salg af helstegt pattegris, vafler, pølser og kage og drikkevarer.

Fjordens Dag trækker hvert år over 30.000 besøgende. Man kan se hele programmet på fjordensdag.dk

Der er også aktiviteter på landjorden - som opvisning i folkedans og mulighed for at få en svingom selv. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce