Annonce
Kerteminde

Fjord&Bælt får hjælpepakke, men har også brug for din hjælp

De fortæller om vanskelige emner, og de gør det på en måde, der inddrager åpublikum i aktiv deltagelse. Det er noget af baggrunden for, at et bredt flertal i Folketinget har valgt at lave en særlig hjælpepakke til Fjord&Bælt samt landets 15 andre videnspædagogiske aktivitetscentre. Arkivfoto: Ard Jongsma
En helt speciel hjælpepakke fra Folketinget skal bringe Fjord&Bælt gennem coronakrisen. Men centret har mere permanente pengeproblemer, og derfor beder de nu borgerne om hjælp.
Annonce

Kerteminde: For bare 200 kroner kan du hjælpe Fjord&Bælt til at få en mere solid økonomi. For hvis der er mindst 100 personer, der vælger at give centret det beløb, kan det få status som velgørende organisation.

Den status betyder, at Fjord&Bælt kan få nogle af de penge retur, centret betaler i moms.

- Det er svært at sætte tal på, hvor meget momskompensation kommer til at betyde i kroner og ører. Men sammen med de støttepenge, der forhåbentlig er mindst 100 personer, der indbetaler, så vil det helt sikkert være med til at bringe os gennem krisen og styrke os i de kommende år, forklarer kommunikationsleder Mads Dirckinck-Holmfeld.

- Og hvis vi får så mange bidrag, at vi bliver registreret som velgørende institution, så bliver borgernes bidrag oven i købet fradragsberettigede.

Sådan kan du hjælpe

Man kan støtte Fjord&Bælt ved at indbetale mindst 200 kroner således:

Mobilpay 280294

eller

Fynske Bank konto: 3596 90 600 58 307

Annonce

Skræddersyet hjælpepakke

Fjord&Bælt har allerede fået det første store bidrag til at styre sikkert gennem coronakrisen. Det er netop kommet fra regeringen og et bredt flertal i Folketinget i form af en skræddersyet hjælpepakke.

Det skete stort set samtidig med, at Fyens Stiftstidende omtalte de økonomiske problemer hos Fjord&Bælt.

Den særlige hjælpepakke er skabt til landets 16 videnspædagogiske aktivitetscentre, som Fjord&Bælt er et af. Det er partier fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance henover midten til Enhedslisten og de grønne løsgængere, der har bakket op om hjælpepakken.

Men da hjælpepakken kun kompenserer for op til 80 procent af den manglende indtjening i perioden 9. marts til 8. juli, så efterlader det fortsat et hul i centrets økonomi, som man altså håber at få borgernes hjælp til at få fyldt.

Fjord&Bælts økonomi var også presset inden coronakrisen, og stedet måtte for nylig afskedige chefdyretræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce