Annonce
Kerteminde

Fjord&Bælt vil lave udvidelser for cirka 30 millioner: - Der mangler et samlingspunkt ved havnen

Sådan er det planen, at den nye udvidelse skal se ud, hvis man kigger på den fra Kerteminde Rutebilstation. Foto: Fjord&
Fjord&Bælt vil udvide deres placering med en ny bygning, der skal danne ramme for café, tagterrasse og plads til byens borgere.
Annonce

Kerteminde: Fjord&Bælt vil lave en tilbygning, som skal være en café med en tagterrasse, der kan fungere som byens samlingspunkt.

Udvidelsen vil også give plads til flere og større særudstillinger samt et nyt bassin til dyrene.

Udvidelsesplanerne har været på tale i flere år, men nu skal det være. Byen mangler nemlig et værested.

- Borgerne og turisterne mangler et sted, hvor de kan iagttage havnelivet, og der mangler et samlingspunkt omkring havnen. Det vil vi gerne skabe, forklarer Jens Oddershede, bestyrelsesformand i Fjord&Bælt.

Hvis den nye bygning bliver en realitet, vil alle kunne besøge caféen og benytte sig af faciliteterne, siger han.

- Vi laver en ny indgang, og du kan selv vælge, om du vil besøge Fjord&Bælt, caféen eller begge dele. Den nye bygning bliver ikke kun for Fjord&Bælts gæster.

For Fjord&Bælt handler det om at få flere gæster, men i lige så høj grad om at skabe sammenhæng mellem byens borgere og centret.

- Flere skal sige, at Fjord&Bælt er deres, og det prøver vi at hjælpe på vej.

Vi regner med, at projektet skal finansieres af fonde og et kommunalt tilskud, såfremt det er muligt. Det må vi gå i dialog med kommunen omkring, men vi er meget positivt stemt og synes, at det her er et godt tiltag for byen. Det håber vi også, at andre synes.

Jens Oddershede, bestyrelsesformand i Fjord&Bælt

Annonce

Et nyt bassin og flere særudstillinger

Udover et sted at komme for byens borgere vil Fjord&Bælts planlagte udvidelse også give flere fordele til centrets gæster.

- Udvidelsen vil også kunne medføre et nyt bassin til dyrene, så vi kan få flere dyr til vores gæster. Derudover vil den frigive mere plads til særudstillinger, uddyber Jens Oddershede.

Fjord&Bælt har haft særudstillinger, men de har været små og har ikke været udskiftet nok, forklarer han.

- Den nye bygning vil give plads til fornyelse i form af flere, større og bedre særudstillinger.

Annonce

Skal finansieres ved hjælp af fonde og kommunalt tilskud

Tilbygningen har ikke en fast pris endnu, men Jens Oddershede regner med, at den kommer til at koste cirka 30 millioner kroner. Det er et beløb, som Fjord&Bælt ikke selv kan betale.

- Vi må erkende, at vi ikke selv har råd til at finansiere noget af tilbygningen. Vi har fået en reducering på en million kroner i kommunal støtte, siger han.

Til gengæld synes han, at tiltaget er så godt og værdifuldt for byen, at han er optimistisk omkring finansieringen.

- Vi regner med, at projektet skal finansieres af fonde og et kommunalt tilskud, såfremt det er muligt. Det må vi gå i dialog med kommunen omkring, men vi er meget positivt stemt og synes, at det her er et godt tiltag for byen. Det håber vi også, at andre synes.

Jens Oddershede har fremlagt udvidelsesplanerne med tegninger for kultur- og fritidsudvalget. Han siger, at de var positiv stemt.

- Jeg synes, at der var en god stemning, men vi har ikke diskuteret finansiering endnu.

Hvis udvidelsen bliver en realitet, har Fjord&Bælt en målsætning på omkring 50 procent flere gæster.

Her er oversigten over det nye Fjord&Bælt. Foto: Fjord&Bælt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce