Annonce
Sydfyn

Fjernvarmeselskab får nej til billigt lån: Men det får ikke selskabet til at miste modet

Erik Stoumann er bestyrelsesformand for Fjernvarmen i Vester Skerninge, Ollerup og Ulbølle. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Selvom fjernvarmeselskabet i Vester Skerninge, Ulbølle og Ollerup endnu engang har fået nej til at låne penge til en lav rente, så giver selskabet ikke op. Nu går selskabet i gang med at udvikle et nyt projekt med varmepumper.

Vester Skerninge/Ollerup/Ulbølle: De kan godt glemme det.

Folkene, som gerne vil realisere et fjernvarmeselskab i Vester Skerninge, Ulbølle og Ollerup, får ikke lov til at låne penge hos Kommunekredit mod en lav rente til Svendborg Kommune.

Sagen var tirsdag til behandling i Økonomiudvalget, og her besluttede et flertal at følge administrationens indstilling om at fjernvarmeselskabet skal betale en garantiprovision på tre procent til kommunen, hvis det ønsker at optage lån hos Kommunekredit.

Annonce

Venstre var ellers på banen og foreslog, at garantiprovisionen skulle sænkes til 2,5 procent, men udover Venstre stemte kun Det Konservative Folkeparti for forslaget, og dermed faldt det.

Fjernvarmeselskabet har tidligere sagt, at det får svært ved at realisere projektet med så en høj en garantiprovision, men selvom kommunen nu har slået to streger under de tre procent, så har fjernvarmeselskabet ikke mistet modet.

- Vi er gået gang med et nyt projekt, som vi nu har til behandling i administrationen. Vi vil lave et fjernvarmeselskab som udelukkende bruger varmepumper, så vi håber stadig, at vores drøm går i opfyldelse, siger Erik Stoumann, der er bestyrelsesformand for Fjernvarmeselskabet Vester Skerninge, Ollerup og Ulbølle.

Det nye projekt skal formentlig til politisk behandling senere på året, og Erik Stoumann håber, at politikerne denne gang vil se på lånemulighederne med mildere øjne.

- Vi kan godt leve med en garantiprovision på tre procent under byggefasen, men vi håber, at provisionen kan blive lavere - måske en procent - når fjernvarmen kører, forklarer han.

Nu går fjernvarmeselskabet i gang med at indhente interessetilkendegivelser fra borgerne i området.

- Vi har i øjeblikket 340 interesserede borgere, men vi skal gerne op på 500, hvis projektet skal blive til noget, forklarer Erik Stoumann, der håber, at projektet denne gang bliver til virkelighed.


Vi har arbejdet på at få fjernvarme i området siden 2015, så nu skal der gerne snart ske noget.

Erik Stoumann


- Vi har arbejdet på at få fjernvarme i området siden 2015, så nu skal der gerne snart ske noget, siger han.

Borgmester Bo Hansen (S) forklarer, at kommunen gerne vil hjælpe fjernvarmeselskabet, men han mener ikke, at kommunen kan lukke øjnene for de anbefalinger, som den har fået af Ankestyrelsen og Danske Bank.

Ankestyrelsen vurderer, at Svendborg Kommune er forpligtet til at opkræve en garantiprovision på markedsmæssige vilkår, mens Danske Bank anslår, at en garantiprovision på markedsvilkår bør ligge på cirka tre procent.

- Der er ingen tvivl om, at en garantiprovision på tre procent er høj, men jeg mener ikke, at vi kan ignorere de anbefalinger, som vi har fået fra Ankestyrelsen og Danske Bank. Det er jo trods alt dem, der er eksperterne, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce