Annonce
Sydfyn

Fjernvarmesagen fra Langeland: Sådan har forløbet været

Værket i Tryggelev stod uden driftsleder ved årsskiftet, og så gik man i gang med en driftsaftale. Den er nu justeret, og et klart flertal stemte for ved en vejledende afstemning på brugermødet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

SYDLANGELAND: Den oprindelige aftale blev indgået, da Sydlangeland Fjernvarme stod uden driftsleder ved årsskiftet 2019.

Aftalen blev forelagt på den ordinære generalforsamling i Sydlangeland Fjernvarme som del af beretningen. Denne beretning blev lige akkurat ikke forkastet, så med stemmerne 22-22 ville aftalen således være gældende.

Ved det efterfølgende valg opnåede den hidtidige formand, Poul-Arne Madsen, ikke stemmer nok til en ny periode i bestyrelsen.

Ulrik Kølle Hansen overtog siden posten som formand. På første bestyresesmøde efter generalforsamlingen trak den hidtidige næstformand, Chano Clausen, sig fra bestyrelsen.

Den nye bestyrelse besluttede efterfølgende at bede Midtlangeland Fjernvarme om en udsættelse af fristen for overhovedet at have aftalen. Det blev et ja, så fristen blev flyttet fra 1. maj til 30. juni og med et klart krav om, at alt ville være afklaret til den nye dato. Ellers slet ingen aftale.

Derpå blev indkaldt til brugermøde i Sydlangeland Fjernvarme den 6. juni med vejledende afstemning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce