Annonce
Sydfyn

Fjernvarmesagen fra Langeland: Sådan har forløbet været

Værket i Tryggelev stod uden driftsleder ved årsskiftet, og så gik man i gang med en driftsaftale. Den er nu justeret, og et klart flertal stemte for ved en vejledende afstemning på brugermødet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

SYDLANGELAND: Den oprindelige aftale blev indgået, da Sydlangeland Fjernvarme stod uden driftsleder ved årsskiftet 2019.

Aftalen blev forelagt på den ordinære generalforsamling i Sydlangeland Fjernvarme som del af beretningen. Denne beretning blev lige akkurat ikke forkastet, så med stemmerne 22-22 ville aftalen således være gældende.

Ved det efterfølgende valg opnåede den hidtidige formand, Poul-Arne Madsen, ikke stemmer nok til en ny periode i bestyrelsen.

Ulrik Kølle Hansen overtog siden posten som formand. På første bestyresesmøde efter generalforsamlingen trak den hidtidige næstformand, Chano Clausen, sig fra bestyrelsen.

Den nye bestyrelse besluttede efterfølgende at bede Midtlangeland Fjernvarme om en udsættelse af fristen for overhovedet at have aftalen. Det blev et ja, så fristen blev flyttet fra 1. maj til 30. juni og med et klart krav om, at alt ville være afklaret til den nye dato. Ellers slet ingen aftale.

Derpå blev indkaldt til brugermøde i Sydlangeland Fjernvarme den 6. juni med vejledende afstemning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce