Annonce
Nyborg

Fjernvarmen har tidligere spøgt i Ørbæk

Niels Christian Nielsen drev en årrække N.C. Miljø i Ørbæk og havde mange planer - blandt andet om fjernvarme i Ørbæk. Foto: Nils Svalebøg

Ørbæk: Fjernvarme til Ørbæk er en af mulighederne, når byens borgere skal smide deres gasfyr på genbrugsstationen om nogle år.

Og det er ikke første gang, der rumles med planer om fjernvarme i Ørbæk.

Sidst var tilbage i 2009, og det var et helt unikt projekt, der desværre knækkede halsen, inden det blev realiseret.

Annonce

På det tidspunkt husede Ørbæk-virksomheden, NC Miljø A/S, der havde lavet en forretning i at indsamle brugt fritureolie, madrester og andet organisk materiale. Ideen var at bygge et biogasanlæg, der skulle fodre et lokalt kraftvarmeværk med energi. På den måde kunne man lave lokal fjernvarme i Ørbæk uden at lukke co2 ud.

Nyborg Forsyning og Service var inde i billedet til at grave fjernvarmerørerne ned, men projektet endte med at køre i en hel anden retning: NC Miljø indgik et samarbejde med Naturgas Fyn, der senere blev til Nature Energy. Planen var at bygge et stort biogasanlæg i Ørbæk, og NC Miljø kunne så levere råstoffet: Det organiske affald.

Biogas-anlægget er endnu ikke bygget, men heller ikke opgivet, og i mellemtiden er NC Miljø solgt og flyttet til Heden ved Ringe, hvor det ligger side om side med et stort biogasanlæg.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce