Annonce
Fyn

Fjernvarmeformand: God idé at få muligt salg undersøgt

Formand for Fjernvarme Fyn, Anker Boye, kalder det fornuftigt at undersøge mulighederne for et salg nærmere. Som borgmester i Odense forsøgte han i 2013 at gennemføre et salg, men opgav tanken, der der ikke var bred tilslutning til det i byrådet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tidligere borgmester Anker Boye (S), i dag formand for Fjernvarme Fyn A/S, forsøgte i 2013 som borgmester at sælge Fjernvarme Fyn. Nu er et muligt salg igen på dagsordenen, og det er en god idé at få undersøgt mulighederne, mener Anker Boye.

- Hvad er din umiddelbare kommentar til planerne om måske at sælge Fjernvarme Fyn A/S?

- Jeg synes, det er fornuftigt at få undersøgt mulighederne, som der nu er lagt op til.

- Hvorfor?

- El og varme har altid hørt sammen, lige siden vi begyndte at lave strøm i 1929. Vi har gennem årene brugt overskudsvarmen fra elproduktion til fjernvarme. Den teknologiske udvikling fortsætter med uformindsket styrke, senest med anvendelsen af Facebooks overskudsvarme, så både fagligt, organisatorisk og administrativt kan der være en god idé i at slå de to selskaber sammen, for det vil skabe en stærk fynsk forbrugerejet enhed, som fortsat kan udvikle sig og klare sig i konkurrencen.

- Nu kom planerne frem under budgetbehandlingen i Odense Byråd, sådan nærmest ud af det blå. Hvad synes du om det?

- Det er ærgerligt, at planerne kom til offentlighedens kendskab på den måde. Der har været et stort forarbejde allerede, og det er foregået i fuld fortrolighed, som den slags er nødt til at gøre af hensyn til medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. Men nu er katten uden af sækken, og så må processen køre videre.

- I 2013, hvor du som borgmester var inde i de samme overvejelser, var der kritiske røster om, at et salg til en anden ejer kunne føre til højere priser på fjernvarmen. Den frygt er vel også til stede i dag, hvordan ser du på det?

- Prisen på fjernvarme i Odense har historisk set været en af de laveste i landet. Det har vi tradition for, og der vil, også med en ny ejer, fortsat være stort fokus på prisen. Vi har store private brugere og virksomheder, herunder hele gartnerierhvervet, der er stærkt konkurrenceudsat, og her er det vigtigt, at prisen er så gunstig som mulig. Så det fokus vil altid være til stede, uanset ejerskabet.

- Hvis det ender med et salg, hvordan har du det så med, at du som formand lykkes med det, som du som borgmester ikke fik gennemført i 2013?

- Dengang syntes jeg - ligesom nu - at det er fornuftigt med et salg, hvis de rette betingelser er til stede. Og at det nu bliver undersøgt nærmere, det er godt. At det ikke blev til noget i 2013 skyldtes, at jeg ikke ville lade et byråd med et snævert flertal træffe så stor en beslutning. Den slags beslutninger kræver store, brede flertal i byrådet, det var ikke til stede dengang. Om der er det nu, må den kommende tid vise.

- Hvis det ender med salg, hvordan vil du betegne det?

- Bedre sent end aldrig.

Annonce
Fynsværket laver strøm til en stor del af Fyn, og overskudsvarmen bruges til fjernvarme. Nu er en sammenslutning af el- og fjernvarmeselskabet på tale. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce