Annonce
Læserbrev

Fjernvarme Fyn. En form for nepotisme

Læserbrev: Under overskriften ”Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn” i FS 20/11 afsløres, at Energi Fyn er blevet spurgt/ tilbudt at købe Fjernvarme Fyn. Der er tre topchefer involveret i tankerne om handelen, nemlig tidligere borgmester for socialdemokratiet, Anker Boye, som nu er formand for Fjernvarme Fyn, den institution, som han mislykkedes med at sælge for nogle år siden. Søren Thorsager, tidligere byrådsmedlem for socialdemokratiet, er formand for den påtænkte køber – Energi Fyn. Den tredje part er nuværende borgmester for socialdemokratiet, Peter Rahbek Juel, som skal overbevise byrådet (socialdemokraterne) om, at der er brug for handelen for at styrke Odense Kommunes økonomi.

Søren Thorsager siger: … Med tanke på vores strategi var det let nok for mig at sige ja, det er vi interesseret i… Energi Fyn har mange interesser, så han ser selvfølgelig den velfungerende virksomhed, Fjernvarme Fyn, som et potentiale til økonomisk styrkelse af de andre interesser. Anker Boye siger: … Jeg har ikke været involveret i kommunens interne diskussioner, jeg sidder bare og følger det udefra og har godt set, at der har stået noget i avisen om det der … Men han har jo tidligere talt varmt for at sælge. Og han siger da også til avisen: … Hvis byrådet kommer frem til, at de vil videre med planerne, så har vi gjort vores forarbejde og er klar ... Så handelen er jo i gang!

Har man glemt, at det er borgernes ejendom og ikke socialdemokratiets? Hvem tror på, at de tre socialdemokratiske topchefer ikke har talt sammen og lagt en plan?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Annonce