Annonce
Nyborg

Fjerde gang er - måske - lykkens gang: Broløbet er udskudt til efteråret

Det bliver først den 11. september 2021, at omkring 15.000 løbere kan passere Storebæltsbroen til årets broløb. Arkivfoto: Michael Bager
Arrangørerne bag Broløbet er endnu en gang nødt til at trække stikke og rykke det store løb over Storebæltsbroen. Til efteråret kommer noget af ruten til gengæld til at ligge på Sprogø.

Nyborg: Det blev ikke den 20. juni 2020. Det blev heller ikke den 19. september 2020.

Oog nu melder medarrangør og løbsleder Carl Haals ud, at det heller ikke bliver den 29. maj 2021, at det populære broløb over Storebælt kan afholdes.

Det tilbagevendende, spektakulære broløb, hvor 15.000 løbere kæmper sig over Storebæltsbroen i en spurt eller raskt trav, er bare en af de mange begivenheder, der måtte aflyses i 2020 på grund af coronavirus.

Annonce


Vi har fået at vide, at der først ville komme retningslinjer omkring den 16. april, og vi kan ikke arrangere et løb forsvarligt med så mange deltagere på lidt over en måned. Derfor har vi valgt at trække stikket til den 29. maj

Carl Haals, løbsleder og medarrangør af Broløbet


Og det er også coronavirussen, der endnu en gang spænder ben for løbets afholdelse i maj.

Selv om arrangørerne bag løbet tidligere på ugen fik del i regeringens genåbningsplan for foråret, er det ikke tidsnok til at kunne arrangere et løb med over 15.000 løbere om bare to måneder.

Derfor har man nu valgt at udskyde løbet til den 11. september.

En forsvarlig beslutning

Egentlig var det meningen, at arrangørerne først ville tage stilling til en endelig dato inden udgangen af påsken.

Men eftersom der endnu ikke ligger nogen retningslinjer for, hvordan store arrangementer som Broløbet kan afholdes, har man altså valgt at tage beslutningen allerede nu.

- Vi har fået at vide, at der først ville komme retningslinjer omkring den 16. april, og vi kan ikke arrangere et løb forsvarligt med så mange deltagere på lidt over en måned. Derfor har vi valgt at trække stikket til den 29. maj, lyder det fra Carl Haals.

- Det vigtigste for os er, at vi kan gøre det så sikkert og forsvarligt som muligt for løberne, og når vi ikke ved, hvordan vi skal gøre det endnu, så er det bedre at være på den sikre side og rykke det, tilføjer han og fortsætter:

- Og så er det selvfølgelig også vigtigt, at alle vores hjælpeforeninger kan nå at samle folk ind. Det kunne også blive en udfordring, når foreningslivet har ligget stille så længe.

De mange flytninger af løbet har dog ikke betydet, at foreningerne har sagt fra til at hjælpe med arrangementet, når det skal afholdes.

- Vi har generelt mødt rigtig stor opbakning fra vores samarbejdspartnere, men også løberne har vist stor forståelse for, at vi har været nødt til at rykke det, så det er vi utrolig glade for, lyder det fra løbslederen.

Annonce

Ny tur

Selv om Carl Haals er ærgerlig over at skulle rykke løbet endnu en gang, mener han også, at der er en fordel ved at rykke løbet til september.

Her har man nemlig fået mulighed for at lave en ny krølle på ruten.

Hvor man tidligere bare er løbet over Sprogø, får løberne denne gang mulighed for at løbe rundt på selve øen.

- I maj har vi den udfordring, at der er yngletid på Sprogø, så der har vi ikke haft mulighed for at løbe derned, men det får vi muligheden for i år. Vi håber på, at vi ved at rykke løbet til september kan skabe de bedst mulige rammer for vores løbere, så de får en flot tur over broen og på Sprogø.

Det er endnu ikke fastlagt præcis, hvordan ruten kommer til at være på Sprogø, men det ligger dog fast, at man kommer til at løbe rundt på selve øen til efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce