Annonce
Speedway

Fjelsted vandt over Varde og …: Tilbage til den gamle struktur

Team Fjelsteds "bund" med C-kører Jason Jørgensen (foto) og især D-kører Benjamin Basso bar godt igennem i onsdag aftens sejr over Region Varde Elite. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Med kun seks hold i ligaen i denne sæson får selv nummer sjok i grundserien chancen for at nå årets DM-Superfinale. Med Vojens - og måske Brovst - tilbage i ligaen næste år vender man imidlertid tilbage til den gamle struktur, hvor der køres semifinaler.
Annonce

Speedway: Onsdag aften vandt Team Fjelsted 46-41 på hjemmebane over Region Varde Elite. Men resultatet er ikke afgørende for sæsonen.

Efter at først Munkebo Scorpions og derefter Holstebro har forladt ligaen, er der i denne sæson kun seks klubber til start. Det betyder, at ligaforeningen har indført en ny struktur, hvor de to øverste klubber i grundserien er direkte klar til Superfinalen, og hvor de resterende fire klubber kører en knockoutrunde om de to sidste pladser i finalen - og hvor nummer tre vælger sin modstander.

Det betyder, at en klub, som først finder storformen i slutningen af sæsonen, sagtens kan ende som danmarksmester.

- Det er ikke optimalt, men med kun seks klubber var det løsningen, så hver klub fortsat kunne få ligeså mange hjemmematcher som tidligere, forklarer Annette Vesterskov, formand for Fjelsted Speedway Klub og formand for ligaforeningen.

Men allerede fra næste sæson vender man tilbage til den gamle struktur, hvor der køres semifinaler, og hvor placeringen i grundserien altså atter får større betydning. Det sker, efter at Vojens Speedway Klub kommer tilbage i ligaen. Og måske også Brovst.

Annonce

Team Fjelsteds markante bund

Team Fjelsted førte hele matchen igennem mod Region Varde Elite. Hos hjemmeholdet imponerede især "bunden" med C-kører Jason Jørgensen og ikke mindst D-kører Benjamin Basso. Blandt andet, da de i niende heat tog en 5-1 over de to bundkørere hos gæsterne - og ikke mindst, da de fik 3-3 i heat 10 mod Vardes to topkørere, Michael Jepsen Jensen og Andrey Karpov.

- I teamet arbejder vi hele tiden med setuppet. Vi har et godt hold, og vi bliver stærke, når der skal køres om finalepladserne, lød det fra Benjamin Basso, der fortjent blev "matchens fighter".

Men generelt leverede hjemmeholdet godt - kun kaptajn og A-kører Peter Kildemand hang lidt i bremsen. Ikke mindst, da han blev udelukket i heat 12, hvor Jepsen Jensen hentede seks point som joker.

Netop Team Fjelsteds bredde tegner godt til, når det hele skal afgøres i knockoutfasen senere på sæsonen.

På lørdag er Frederik Jakobsen kaptajn for U21-landsholdet, der kører VM-semifinale i svenske Vetlanda. Og Jakobsen ser ud til at være kommet sig over skuffelsen fra sidste lørdags lunkne indsats i første afdeling af kampen om den individuelle VM-titel for U21-kørere.

Også Anders Thomsen viste endnu engang, at han er i stærk form, der varsler godt for den fynske kørers optræden i EM-serien og i grandprixchallenge 24. august om tre billetter til næste års VM-grandprixserie.

Hjemmeholdet hentede altså de to matchpoint, men bonuspointet (bedst over de to indbyrdes opgør) går til Varde. Team Fjelsted tabte således - med fire afbud - med 35-52 i Outrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce