Annonce
Speedway

Fjelsted-hotshot: Vi er klar til at gå hele vejen

Team Fjelsteds Frederik Jakobsen tror på, at holdet kan gå hele vejen til en DM-titel. Men først skal fynboerne skaffe sig adgang til superfinalen i onsdagens returmatch i Fjelsted mod Region Varde Elitesport. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Efter en noget slingrende grundserie kan Team Fjelsted onsdag kvalificere sig til ligaens superfinale, og stortalentet Frederik Jakobsen er ikke i tvivl om, at holdet kan gå hele vejen til DM-guld.

Speedway: Med en fremragende teamindsats og stærke individuelle præstationer af unge Frederik Jakobsen og kaptajn Peter Kildemand er Team Fjelsted favorit til at køre sig i årets liga-superfinale i enten Slangerup eller Holsted, 18. september.

Med en sejr mandag aften på 45-38 over Region Varde Elitesport på Vardes hjemmebane i Outrup i første kvalifikationsmatch om en plads i superfinalen har fynboerne i den grad favoritværdigheden, før det onsdag går løs med returmatchen i Fjelsted. Her kan hjemmeholdet tillade sig at tabe med seks point og alligevel ramme finalen.

- Vi står rigtig stærkt til at tage den finaleplads. Matchen i Outrup viste, at når vi har samlet holdet - stort set uden skader - så er vi stærke og kan reelt slå enhver anden klub i ligaen, lyder det fra en selvsikker Frederik Jakobsen, 21 år, der blev mandag aftens topscorer i outrup med 15 point. Og Frederik Jakobsen tilføjer:

- Det betyder også, at jeg ser en finale med vor deltagelse som helt åben - og en finale, hvor vi kan gå hele vejen til en DM-titel.

Team Fjelsted vandt senest DM-guld i 2017.

Annonce

Videre frem mod DM-afgørelse

Mandag aften vandt Team Fjelsted med 45-38 over Region Varde Elitesport i Outrup.

Det vil sige, at fynboerne kan tåle at tabe med seks point i returmatchen i Fjelsted onsdag med start 18.15 og alligevel nå ligaens superfinale, onsdag den 18. september.

Hvis regnen ødelægger onsdagens planlagte match, vil den i stedet blive kørt på mandag.

Holsted og Slangerup er allerede klar til superfinalen, og Esbjerg Vikings bliver formentlig finalens tredje klub.

Onsdag aften kører Holsted og Slangerup den anden match om at blive vært for finalen - i Holsted. Slangerup har et forspring på syv point med til det jyske.

Team Fjelsted blev dansk mester i 2017 netop i Slangerup.

Alternativ dato klar

Annette Vesterskov, administrator i Fjelsted Speedway Klub, bobler da også af glæde efter Team Fjelsteds flotte præstation i Outrup.

- Jeg er bare sindssyg stolt af drengene. De vandt som et hold - de hjalp og støttede hinanden. Vi har et af de laveste kørerbudgetter, men ikke alt kan købes for penge, siger Annette Vesterskov, der tilføjer:

- Og så har Team Fjelsted altså Danmarks dygtigste sportschef (Morten Svendsen, red.).

Morten Svendsen stopper i øvrigt efter denne sæson.

Returmatchen i Fjelsted onsdag aften er truet af tirsdagens regn og meldingerne om yderligere nedbør i løbet af onsdagen. Men Annette Vesterskov slår fast:

- Jeg aflyser ikke, medmindre jeg bliver absolut tvunget til det!

Mandag - altså den 16. september - er dog allerede fastsat som en mulig reservedag. I hvert fald har Annette Vesterskov sikret sig godkendelse fra miljøafdelingen i Middelfart Kommune til, at der kan køres på anlægget i Fjelsted mandag aften.

Samme trup klar

Alt tyder på, at Morten Svendsen kan stille med de samme kørere som i Outrup uanset, om returmatchen bliver kørt onsdag eller mandag. Det vil sige med kaptajn Peter Kildemand, Anders Thomsen, Frederik Jakobsen, Benjamin Basso og Jason Jørgensen. Også selv om Anders Thomsen fortsat kæmper med en beskadiget venstre hånd.

- Jeg sagde allerede før sæsonen, at selv om vores grundserie skulle blive knap så god på grund af skader og så videre, så ville vi kunne være med helt fremme, når tingene skulle afgøres, hvis vi kunne stille en skadesfri trup i form. Og det er det, jeg ser nu. Når vi finalen, kan alt ske.

Superfinalen 18. september skal enten køres i Slangerup eller Holsted. I opgøret om hjemmebanefordelen i finalen vandt Slangerup det første opgør på sin hjemmebane med syv point. De to klubber kører returmatch onsdag i Holsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce