Annonce
Nyborg

Fitnessinstruktørens gode råd: Man skal huske at prioritere træningen i en travl hverdag

Pia Sommer opfordrer danskerne til at komme i gang med træningen igen efter corona. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Hvis man endnu ikke er kommet i gang med træningen efter nedlukningen, kan man her få nogle gode råd fra Pia Sommer, der er fitnessinstruktør og ejer af Loop Fitness i Nyborg.
Annonce

Nyborg: - Skift til næste maskine, sprit af og træn, lyder det fra højtaleren i Loop Fitness i Nyborg.

Pia Sommer hilser på en af motionisterne, der træder ind i fitnesscenteret en onsdag formiddag.

- Hej, Børge. Har du sovet længe i dag?

Børge kvitterer med et stort ja.

I takt med at landet lukkede ned under coronakrisen, forsvandt muligheden for at besøge det lokale fitnesscenter også. Selv om centrene igen er åbnet, er det ikke alle, der har lyst, tør eller har fået taget sig sammen til at bevæge sig mod fitnesscenteret igen.


Vi skal kravle, før vi kan gå. Derfor er det vigtigt, at man starter stille op.

Pia Sommer, fitnessinstruktør og ejer af Loop Fitness Nyborg


Men ifølge fitnessinstruktør og ejer af Loop Fitness i Nyborg, Pia Sommer, er der ingen grund til at holde sig hjemme længere. Ifølge hende er det næsten mere sikkert at tage en tur i fitness end i det lokale supermarked. Og derfor mener hun også, at det er vigtigt, at danskerne hanker op i sig selv og kommer afsted.

- Vi fornyer vores celler, når vi træner. Det betyder, at vi bibeholder vores muskelmasse, som stabiliserer de skavanker, man måtte have. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi kommer i gang med træningen igen.

Annonce

Kom godt fra start

Men hvis man er en af dem, der ikke har bevæget sig synderligt meget under nedlukningen, gør Pia Sommer opmærksom på, at man ikke skal starte, der hvor man slap, da coronaen lukkede landet ned.

- Vi skal kravle, før vi kan gå. Derfor er det vigtigt, at man starter stille op. Måske skal man starte med at cykle en halv time uden nogen form for styrketræning efterfølgende. Når man så har gjort det en uge eller to, kan man overveje at tage en runde i maskinerne. Og efter yderligere et par uger kan man overveje at tage to runder i maskinerne, siger hun og fortsætter:

Al bevægelse er godt, men det er vigtigt både at træne konditionen og musklerne. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Det er vigtigt, at man tager små skidt ad gangen. Og så nytter det ikke noget, at vi sammenligner os med andre. Vi er forskellige steder i vores træning, så vi har kun én at sammenligne os med - og det er os selv.

Annonce

Pas på din krop

Er man endnu ikke nået dertil, hvor man har lyst til at bevæge sig i fitnesscenteret, opfordrer Pia Sommer til, at man først og fremmest bevæger sig lidt hver dag.

- Om man går, cykler eller løber en tur hver dag, er lige meget. Al bevægelse er godt. Det kan også være, at man går ned i supermarkedet i stedet for at tage bilen eller går et par ture rundt om stolen på arbejdspladsen - det hele tæller.

Pia Sommer og Loop

Pia Sommer er 50 år og kommer fra Kalundborg. Hun har været pædagog, er instruktøruddannet og har været daglig leder af en Loop i Kalundborg.

Hun bor i Nyborg og har to voksne døtre.

Driver Loop i Nyborg.

Normalprisen er 219 kroner om måneden for voksne, 179 kroner for teenagere og 99 kroner for børn.

Men selv om man bevæger sig lidt ekstra i hverdagen, gør fitnessinstruktøren opmærksom på vigtigheden af også at styrketræne.

- Det er vigtigt, at man tager sig selv alvorligt ved at prioritere træningen. De celler, man opbygger ved styrketræningen, er dem, der bærer os rundt. Og dem lader vi dø, hvis vi dropper styrketræningen. Derfor er det vigtigt, at vi hanker op i os selv, også selv om det nogle gange kan være mere fristende at blive liggende på sofaen foran fjernsynet.

Hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med fitnesscentre, råder Pia Sommer til, at man lægger vejen forbi sit lokale fitnesscenter og får en prøvetime, hvor en instruktør kan guide en igennem de forskellige maskiner i centeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce