Annonce
Erhverv

Fitness i rummet: NASA køber rumcykler for millioner af fynsk virksomhed

Sidste år kunne Danish Aerospace Company med Thomas A.E. Andersen i spidsen fejre et godt resultat. Med NASA-ordren og børsnotering er der lagt op til et godt 2019. Arkivfoto: Kim Rune
Virksomheden Danish Aerospace Company har netop underskrevet anden del af en kontrakt med NASA om at levere tre motionscykler til brug i rummet. Det bringer den samlede ordrer fra NASA op på 11,6 millioner kroner.
Annonce

Odense: Virksomheden Danish Aerospace Company, der holder til i Odense SV, har siden 1988 udviklet motionscykler til brug i rummet. Den seneste version, Fergo, har fanget den amerikanske rumfartsorganisation NASAs opmærksomhed.

Det førte til en kontrakt i juni, der i første omgang lød på 3,5 millioner kroner. Nu har Danish Aerospace Company underskrevet anden del af kontrakten, der lyder på yderligere 8,1 millioner kroner, hvilket bringer den samlede ordrer, som strækker sig til slutningen af 2020, op på 11,6 millioner kroner.

- Vi er meget glade for at den sidste del af denne store ordre er komme på plads som forventet. Dette er med til at give os arbejdsro og en rigtig god basis for næste år. Vi er allerede dybt inde i arbejdet med de nye cykler og det skrider planmæssigt frem. Vi er meget stolte over at NASA igen har valgt et dansk firma til at levere deres rumcykler, udtaler Thomas A.E. Andersen i en pressemeddelelse.

Sådan ser Fergo-cyklen ud. PR-foto

Danish Aerospace Company har siden 1992 leveret fire Cevis-rumcykler til den nu pensionerede russiske rumstation Mir og i den Internationale Rumstation ISS. Siden 1993 har virksomheden løbende haft vedligeholdelseskontrakter med forskellige NASA-underleverandører på Cevis-rumcyklerne ved deres brug på rumfærgerne.

Virksomheden har brugt de sidste fire år på at udvikle Fergo, der er en alt-i-en løsning for astronauters motionsbehov i rummet. Den kan bruges til cykling, vægtløftning, tovtrækning og roning. Enheden vejer 120 kilo. Fergo-cyklerne leveres til USA i foråret 2020, og i starten af 2021 skal de efter planen sendes til ISS. Her skal de erstatte Cevis-cyklerne.

Ordren fra NASA er blot den seneste af gode nyheder fra Danish Aerospace Company i 2019. Tilbage i maj besluttede den danske erhvervsmand Mikael Goldschmidt, der står bag virksomheden, at den skulle børsnoteres. Det skete senere samme måned, og allerede inden aktiens første handelsdag, løb tegningsordrerne op i 57 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce