Annonce
Odense

Fiskeskole indstillet til pris: - Det er fænomenalt, hvad det er blevet til

Fiskeskolen Fyen er indstillet til Bland dig Prisen. Fra venstre er det Jørgen Alvin Pedersen, Kurt Christensen og Gerhardt Lund Andersen, der tog initiativ til skolen i 2014 og stadig er aktive sammen med mange andre frivillige kræfter. Foto: Nils Svalebøg
I fem år har Fiskeskolen Fyen i Odense taget imod flere tusinde børn og unge og har nu også særlige tilbud til ældre, der vil lære mere om at fiske. Det fortjener Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen, mener formanden i Odense Sportsfisker Klub.

De har været indstillet - og nomineret - før, men i år skal det være.

Fiskeskolen Fyen rækker ud efter Fyens Stiftstidendes Bland dig Prisen, som vil blive uddelt under Det Fynske Folkemøde den 7. september.

Gerhardt Andersen blev som én af initiativtagerne bag fiskeskolen både indstillet og nomineret sidste år, men i år har Odense Sportsfisker Klubs formand, Allan Birk Hansen, indstillet Gerhardt Andersen sammen med Jørgen Alvin Pedersen, Kurt Christensen, Henning Stig Jacobsen, Jørn Holm og Erik Pontoppidan.

Formanden peger i indstillingen på, at fiskeskolen blev en langt større succes, end initiativtagerne havde regnet fra start, hvor de var i tvivl om, hvorvidt de unge gad at bruge tilbuddet om at komme med ud at fiske:

"Der tog de fejl. De unge mennesker elsker at være på tur med de gamle fiskeeksperter. Og det er fænomenalt, hvad det er blevet til i vores fiskeskole".

Fiskeskolen Fyen blev startet i forlængelse af skolereformen i 2014, hvor tanken var, at skolen skulle åbne sig imod samfundet og lade foreninger og frivillige stå for forløb kaldet understøttende undervisning.

Tilfældet var, at der på det tidspunkt fandtes tre garvede lystfiskere i Odense Sportsfisker Klub, som lige var gået på pension og derfor havde tiden og ikke mindst lysten til at lægge kræfter i nye projekter.

Én af dem var Jørgen Alvin Pedersen, som stadig er en af de bærende kræfter i fiskeskolen.

- Vi brænder alle sammen for fiskeriet og vi stod alle sammen i en periode, hvor vi pludseligt havde fået en masse tid. Nu mangler vi i hvert fald ikke noget at bruge vores tid på, siger Jørgen Alvin Pedersen.

Fiskeskolen fik hurtigt etableret et samarbejde med flere folkeskole i Odense og har i dag tilknytning til otte skoler, hvor eleverne kan prøve kræfter med fiskeriet.

- Når man fisker, får man ro på krop og sjæl og glemmer mange af de ting, der måske ligger og rumsterer i baghovedet. Det kan vi også mærke, at mange af de unge får en hel masse ud af. Og så får vi jo nogle gode snakke ung og ældre imellem, siger Jørgen Alvin Pedersen.

Annonce

Sådan indstiller du

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.

Du kan indstille din kandidat ved at sende en mail til blanddig@fyens.dk frem til 23. august.

Skriv navnet på den person eller gruppe af personer, du gerne vil indstille og begrund, hvorfor vedkommende skal have prisen. Skriv også dit eget navn og telefonnummer.

Alle indstillede til prisen, begrundelsen for det og navnet på den, som har indstillet, offentliggøres på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Container fyldt med fiskegrej

Fiskeskolen har også haft besøg af børnehaver, klubber og uledsagede flygtninge, men der er bestemt også plads til den ældre generation.

Skolen fik for et års tid siden 140.000 kroner fra Nordea Fonden, som er direkte målrettet et projekt for ældre borgere, der har lyst til at lære mere om at fiske eller bare komme ud at fiske sammen.

Og det projekt er også kommet godt fra start, fortæller Jørgen Alvin Pedersen:

- Folk kan bare komme og være med, og når man har været med på en to-tre fisketure, får man hurtigt knyttet nogle nye venskaber. Vi får også selv en kæmpe omgangskreds. Det er jo det gode ved det hele, siger han.

Fiskeskolen Fyen har også før fået tilskud - ikke mindst til de nødvendige indkøb af fiskegrej til de mange børn, unge og nu også ældre, der bruger tilbuddet.

- Vi havde efterhånden fået så meget grej, at vi havde svært ved at finde plads til det. Men nu har vi fået en 20 fods container, siger Jørgen Alvin Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce