Annonce
Kerteminde

Efter brud på kloak-ledning: Nu bliver livet i kloakken spoleret for rotterne i Fiskergade

- Så nu er den vist skrå nok. Medarbejdere fra Kerteminde Forsyning gjorde torsdag livet lidt surere for rotterne. Foto: Helle Nordström
Medarbejdere fra Kerteminde Forsyning spolerede rotternes mulighed for at tage et hvil i kloakken.

Kerteminde: Med vejspærring og opgravninger gik et par medarbejdere fra Kerteminde Forsyning torsdag i gang med at gøre livet surt for rotterne.

Sætninger i fortovet havde afsløret, at der var brud på en kloakledning nedenunder, og da folkene først kom i gang, lukkede de også vejbrønden op. Her kunne de konstatere, at "banketten", som er den skrå del af brøndbunden, var slidt, så den ikke længere var skrå nok. Og hvis den ikke er skrå nok, så er det her, rotterne kan sidde og slappe af, bygge sig en rede og etablere et hyggeligt familieliv. Det må de bare ikke.

Joakim Krenz, plan- og projektchef hos forsyningen, fortæller, at der ikke er noget stort eller usædvanligt ved reparationen:

- Vi får af- og tilmeldinger fra en borger, der har observeret sætteskader eller lignende, og så hænder det da, at vi opdager, at der også har været rotter, fortæller han.

- Ud over det så kører vi TV-inspektioner på udvalgte strækninger, så vi kan komme problemer i forkøbet.

At det var nødvendigt med vejspærring, medens arbejdet stod på, hænger sammen med medarbejdernes sikkerhed. Bilister er generelt ikke så flinke til at passe på, som de var engang.

Fra Kerteminde Kommune, der registrerer anmeldelser om rotter, kommer den positive nyhed, at der var færre anmeldelser i 2019 end i 2018 - så set fra alle andre synsvinkler end rotternes, så går det den rigtige vej.

Annonce
Medens kloakarbejdet stod på, var der gennekørsel forbudt i Fiskergade. Foto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce