Annonce
Sydfyn

Fiskere skal sikres: MF'er stiller spørgsmål til fiskeriminister

Folketingsmedlem for Venstre Erling Bonnesen, har stillet spørgsmål til Mogens Jensen (S), minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Foto: Michael Bager
Erling Bonnesen (V) har sendt tre spørgsmål til fiskeriminister Mogens Jensen (S) om det truede fiskeri i Østersøen

Ved udsigten til nye vidtrækkende restriktioner for torskefiskeriet og alvorlige konsekvenserne for såvel fiskere som lokalsamfund, har det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V), henvendt sig til fiskeriminister Mogens Jensen (S).

Det er søndagens artikler i Fyns Amts Avis om konsekvenserne for fiskeriet af et EU-kommissions-forslag om nye restriktioner i Østersøender, der er baggrund for henvendelsen.

Erling Bonnesen mener, at det bør være muligt at give tilladelse til at fiske i den vestlige del af Vestlige Østersø.

- Jeg har talt med fisker Ulrik Kølle Hansen fra Bagenkop og han fortæller, at der er masser af torsk i den vestlige del af Vestlige Østersø. Det må være muligt at give tilladelse til at fiske her. I forvejen er Østersøen inddelt i zoner, siger Erling Bonnesen.

Fisker Ulrik Kølle Hansen er iøvrigt partifælle til Erling Bonnesen og valgt til kommunalbestyrelsen på Langeland.

Erling Bonnesen mener også, at fiskerne skal sikres.

-Der må være en eller anden form for kompensation til de fiskere, der bliver ramt, mener Erling Bonnesen.

Erling Bonnsen har skriftlig sendt tre spørgsmål til Mogens Jensen. De første to er såkaldte paragraf 20 spørgsmål, som ministeren skal besvare indenfor seks hverdage og det sidste er et udvalgs-spørgsmål, som ministeren må bruge fire uger på at bevare.

De to paragraf 20 spørgsmål lyder: "Vil fødevareministeren, med henvisning til oplysningerne om, herunder i Fyns Amts Avis d. 15. september 2019, at der er masser af torsk i den vestligste del af den vestlige del af Østersøen, tage sagen med fiskestop i Østersøen op til fornyet behandling med henblik på, at der kan åbnes igen for en andel af fiskeriet i dette område ?"

Og: "Er det ministerens holdning, med henvisning til oplysningerne om, herunder i Fyns Amts Avis d. 15. september 2019, at fiskestoppet i Østersøen vil ramme de lokale fiskere meget hårdt og at det samtidig vil gå hårdt ud over lokalsamfundene på Langeland og flere steder i de lokale fynske havnesamfund, at der skal indføres en kompensationsordning eller andet, med midlertidig hjælp til fiskerne, så de får en hjælpende hånd for at overleve frem til der igen kan blive bedre tider for det lokale fiskeri i Østersøen ?"

Det sidste spørgsmål, udvalgsspørgsmålet, lyder: "Fødevareministeren bedes, med henvisning til artiklerne d. 15. september 2019 i Fyns Amts Avis om fiskeriet i Østersøen, herunder fiskestoppet, redegøre for, hvilke initiativer ministeren allerede har taget i sagen og hvilke initiativer ministeren nu vil tage til afhjælpning og løsning af problemerne, herunder de meget voldsomme udfordringer for de lokale fiskere på Langeland og i de små lokale fiskerihavne på Fyn?"

I forvejen har fiskeriministeren modtaget to henvendelser angående den langelandske lystfiskeriturisme, der bliver ramt af restriktioner, hvis EU-kommisionens forslag vedtages. MF'er Rasmus Helveg Petersen fra de Radikale og Langelands borgmester Tonni Hansen(SF) har begge henvendt sig til ministeren med bekymring for den lokale lystfiskerturismen.

Fiskeriministrene skal mødes om EU-kommissionens forslag den 14.- 15. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce