Annonce
Odense

Fisken var for varm: Prisvindende Odense-restaurant ærgrer sig over sur smiley

"Det må selvfølgelig aldrig ske, og vi har nu indkøbt ekstra fryseelementer til at placere klargjort fisk på," skriver Restaurant No. 61 i et opslag om den sure smiley på Facebook. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Det plejer at være en storsmilende smiley, som møder gæsterne på Restaurant No. 61 på Kongensgade i Odense, men når den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen bliver hængt op, er smileyen sur.

Odense: Reglerne kan ikke gradbøjes, når Fødevarestyrelsen besøger restauranter og tjekker, om fødevaresikkerheden er i orden. Og selvom restaurant No. 61 på Kongensgade i 2014 blev kåret som Danmarks bedste bistro/brasseri og i 2016 blev kåret som Odenses bedste restaurant i Best of Odense, kommer der nu en sur smiley op at hænge i restauranten. Den afløser ni års elitesmileyer.

For i sidste uge var Fødevarestyrelsen på besøg og fandt, at temperaturen i et køleskab var 5,6 grader. Det betød, at et stykke fisk, som lå i køleskabet og var klargjort til stegning, overskred den tilladte temperatur "med få grader", skriver restauranten i et opslag på Facebook.

"Det må selvfølgelig aldrig ske, og vi har nu indkøbt ekstra fryseelementer til at placere klargjort fisk på. Når vi åbner og lukker vores køleskab mange gange på en travl aften, kan temperaturen i de timer svinge et par grader (...) For at undgå dette har vi allerede nu installeret et opbevaringskøleskab, som ikke må åbnes under aftenservice," fortæller restauranten videre.

"Vi sætter pris på Fødevarestyrelsen og deres kontrolbesøg, da de sikrer en høj fødevarestandard i branchen, og vi har indtil nu aldrig haft en eneste anmærkning, fejlmåling eller lignende," skriver restauranten på Facebook.

Annonce
Fødevarestyrelsen var i sidste uge på besøg hos Restaurant No. 61 i Odense og fandt for høj temperatur i et køleskab, hvor en fisk lå klar til at blive stegt. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.

Gæster roser - og skoser

Opslaget har siden mandag aften fået adskillige kommentarer fra blandt andre gæster, som roser restauranten for at fortælle om årsagen til den sure smiley - og fra andre som undrer sig over fødevarekontrollen.

"Hvis man tænker tanken til ende - hvad gør de styrelser den dag, alle følger deres anvisninger og de intet finder? Så står de uden job - kom ikke og sig, at de medarbejdere er klar til at "afvikle" sig - de vil sjovt nok "altid" kunne finde noget, eller kommer der bare lidt flere regler oven på de eksisterende," skriver Allan Thomsen, mens Pauli Beck, som selv er kok, mener, at Fødevarestyrelsen har et problem med at forstå, hvordan det er at arbejde i et køkken.

Lasse Andkjær Nielsen konkluderer, at fødevarekontrollanterne spilder tid og tillid til systemet, når en restaurant, der i ni år har fået en elitesmiley, straffes for en temperaturoverskridelse i et køleskab.

Går Fødevarestyrelsen generelt i for små sko - eller er det nødvendigt at håndhæve reglerne uden fravigelser for at sikre fødevaresikkerheden? Og hvor meget går du op i temperaturen i dit eget køleskab? Skriv gerne din kommentar herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt efter slagsmål på A-Bar i Odense

Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce