Annonce
Odense

Fisken var for varm: Prisvindende Odense-restaurant ærgrer sig over sur smiley

"Det må selvfølgelig aldrig ske, og vi har nu indkøbt ekstra fryseelementer til at placere klargjort fisk på," skriver Restaurant No. 61 i et opslag om den sure smiley på Facebook. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Det plejer at være en storsmilende smiley, som møder gæsterne på Restaurant No. 61 på Kongensgade i Odense, men når den seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen bliver hængt op, er smileyen sur.

Odense: Reglerne kan ikke gradbøjes, når Fødevarestyrelsen besøger restauranter og tjekker, om fødevaresikkerheden er i orden. Og selvom restaurant No. 61 på Kongensgade i 2014 blev kåret som Danmarks bedste bistro/brasseri og i 2016 blev kåret som Odenses bedste restaurant i Best of Odense, kommer der nu en sur smiley op at hænge i restauranten. Den afløser ni års elitesmileyer.

For i sidste uge var Fødevarestyrelsen på besøg og fandt, at temperaturen i et køleskab var 5,6 grader. Det betød, at et stykke fisk, som lå i køleskabet og var klargjort til stegning, overskred den tilladte temperatur "med få grader", skriver restauranten i et opslag på Facebook.

"Det må selvfølgelig aldrig ske, og vi har nu indkøbt ekstra fryseelementer til at placere klargjort fisk på. Når vi åbner og lukker vores køleskab mange gange på en travl aften, kan temperaturen i de timer svinge et par grader (...) For at undgå dette har vi allerede nu installeret et opbevaringskøleskab, som ikke må åbnes under aftenservice," fortæller restauranten videre.

"Vi sætter pris på Fødevarestyrelsen og deres kontrolbesøg, da de sikrer en høj fødevarestandard i branchen, og vi har indtil nu aldrig haft en eneste anmærkning, fejlmåling eller lignende," skriver restauranten på Facebook.

Annonce
Fødevarestyrelsen var i sidste uge på besøg hos Restaurant No. 61 i Odense og fandt for høj temperatur i et køleskab, hvor en fisk lå klar til at blive stegt. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.

Gæster roser - og skoser

Opslaget har siden mandag aften fået adskillige kommentarer fra blandt andre gæster, som roser restauranten for at fortælle om årsagen til den sure smiley - og fra andre som undrer sig over fødevarekontrollen.

"Hvis man tænker tanken til ende - hvad gør de styrelser den dag, alle følger deres anvisninger og de intet finder? Så står de uden job - kom ikke og sig, at de medarbejdere er klar til at "afvikle" sig - de vil sjovt nok "altid" kunne finde noget, eller kommer der bare lidt flere regler oven på de eksisterende," skriver Allan Thomsen, mens Pauli Beck, som selv er kok, mener, at Fødevarestyrelsen har et problem med at forstå, hvordan det er at arbejde i et køkken.

Lasse Andkjær Nielsen konkluderer, at fødevarekontrollanterne spilder tid og tillid til systemet, når en restaurant, der i ni år har fået en elitesmiley, straffes for en temperaturoverskridelse i et køleskab.

Går Fødevarestyrelsen generelt i for små sko - eller er det nødvendigt at håndhæve reglerne uden fravigelser for at sikre fødevaresikkerheden? Og hvor meget går du op i temperaturen i dit eget køleskab? Skriv gerne din kommentar herunder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce