Annonce
Kerteminde

Fiskefirma vil købe grund på havnen: Byrådet siger nej

J. Chr. Juhl Fiskeeksport på havnen i Kerteminde er mod alle odds blandt Børsens Gazelle-virksomheder. Direktør Jesper Levin har overtaget firmaet fra sin far. Foto: Sugi Thiru
J. Chr. Juhl A/S bor til leje på Dosseringen i Kerteminde, og sådan bliver det ved med at være. Et flertal i byrådet ønsker ikke at sælge grunden.
Annonce

Kerteminde: I et par generationer har J. Chr. Juhl Fiskeeksport været en del af Kerteminde Havn. Her bliver der renset, fileteret og røget alskens guld fra havet, og varerne forlader hver morgen byen for at køre ud i landet i store varebiler.

Firmaet bor til leje på en langtidskontrakt, men har nu spurgt kommunen, om man kunne få lov at købe jorden, fortæller administrerende direktør Jesper Levin:

- Der er 15-20 år tilbage på lejekontrakten, men jeg vil gerne købe grunden for at sikre virksomhedens fremtid i Kerteminde, fortæller han.


- Jeg er dybt skuffet. Der er ikke noget at sige til, at kommunen scorer så dårligt, når det kommer til erhvervsvenlighed

Jesper Levin, J. Chr. Juhl Fiskeeksport


Det vil byrådet dog ikke gå med til. Et flertal bestående af samtlige partier udenom Venstre og Konservative takkede nej til tilbuddet, da sagen var på denne uges byrådsmøde som et lukket punkt.

Annonce

Gazelle-virksomhed i 2018

Pengene kunne kommunekassen nu godt bruge, siger Hans Luunbjerg fra Venstre:

- Det kunne have givet et godt bidrag til at lægge nyt tag på svømmehallen i Munkebo.

Afslaget ærgrer også Jesper Levin:

- Jeg er dybt skuffet. Der er ikke noget at sige til, at kommunen scorer så dårligt, når det kommer til erhvervsvenlighed. Det her får mig da ind i nogle overvejelser om, hvorvidt man skal lukke virksomheden om nogle år, når lejekontrakten går mod enden. Bare indenfor de sidste fem år er jeg blevet kontaktet af to kommuner, som ønsker, at vi flytter dertil.

For bare to år siden kunne J. Chr. Juhl Fiskeeksport smykke sig af at være blandt Børsens Gazelle-virksomheder. I kroner og øre havde virksomheden forbedret sit årsresultat fra 290.942 kroner i 2014 til 581.840 i 2017, mens balancen i samme periode blev forbedret fra en egenkapital på 7,4 millioner til 8,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce