Annonce
Sport

Fischer om FCK-triumf: Vi er markant bedre end FCM

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ifølge Viktor Fischer er FC København i øjeblikket et klart bedre hold end modstanderne fra FC Midtjylland.

Spillerne og tilskuerne fra hjemmeholdet i Telia Parken jublede nærmest, som havde de vundet mesterskabet torsdag aften.

Da dommeren fløjtede kampen mod guldkombattanterne fra FC Midtjylland af, stod der nemlig 3-0 på tavlen i københavnernes favør.

Sejren sikrede FC København et forspring på otte point og en klart bedre målscore. Tabellen afspejler det aktuelle styrkeforhold, mener FCK's Viktor Fischer.

- Vi kunne tabe og lukke dem ind i kampen igen. Vi kunne spille uafgjort, og så var vi, hvor vi var inden. Og ellers kunne vi slå dem, og vise at vi er bedre.

- Lige pt. er vi bedre, end de er. Også markant bedre, lyder det fra Viktor Fischer.

- Det skal vi leve op til. Det er ikke noget, vi skal nyde. Det starter på mandag. Vi nyder det i dag, og mon ikke vi også griner lidt af det i morgen, og så skal vi leve op til det igen, siger Viktor Fischer.

Spørgsmål: Hvad er der af psykologi i sejren?

- Vi har det rigtig godt nu. Hvordan Midtjylland har det, skal de tage med B.S. (Christiansen, mentaltræner i FCM, red.), lyder det fra Fischer.

FC København kom foran 2-0 i første halvleg, mens Dame N'Doye lukkede og slukkede i anden halvleg til slutresultatet 3-0.

Undervejs havde både Evander og Paul Onuachu dog store muligheder for at score for gæsterne. 3-0 er derfor ikke helt retvisende, mener FCM's Erik Sviatchenko.

- Jeg ved ikke, om det dræbte kampen, men det blev selvfølgelig svært, når man var bagud 0-2 ved pausen og med en følelse af, at man var bagud 0-2 lidt ud af ingenting.

- Der er selvfølgelig forskel, når man taber 0-3. Personligt synes jeg, det er lidt misvisende. Men sådan er det. Vi tabte 0-3, og der er lidt længere vej til toppen, end der var før, siger Erik Sviatchenko.

FCM-profilen og holdkammeraterne møder mandag Brøndby hjemme i Herning, mens FC København gæster FC Nordsjælland i Farum.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce