Annonce
Sport

Firminos sene sejrsmål giver Liverpool endnu en sejr

Andrew Yates/Reuters
Premier Leagues tophold var i problemer i Wolverhampton, men sikrede sig alle tre point med en sen scoring.

Liverpool har i denne sæson en evne til at rode sig ud af enhver knibe, og Premier Leagues suveræne førerhold holdt liv i sejrsstimen med en 2-1-sejr på udebane over Wolverhampton.

Roberto Firmino sørgede fem minutter før tid for en hårdt tilkæmpet sejr, da han efter et par træk på tværs af feltet hamrede bolden op i fjerneste målhjørne.

En hård skæbne for det velspillende hjemmehold, der i perioder gav favoritterne problemer og misbrugte flere muligheder for at bringe sig på 2-1 i anden halvleg.

Kampen så ellers ud til at følge det forventede manuskript, da Jordan Henderson efter hjørnespark headede Liverpool foran 1-0 allerede efter syv minutters spil.

Det var en svipser af hjemmeholdets defensiv, men der er masser af substans i Wolves-mandskabet, der inden opgøret kun havde tabt fem gange i 23 kampe.

Holdet åd sig da også ind i kampen og gjorde det svært for førerholdet, der også blev svækket af, at Sadio Mané efter en halv time måtte forlade banen med en skade.

Til gengæld kom Mohamed Salah til flere gode muligheder, men manglede både træfsikkerhed og blik for sine medspillere.

Derfor kunne Wolves gå til pause "kun" bagud 0-1 og med bevidstheden om, at holdet scorer hovedparten af sine mål i anden halvleg.

Der gik da også kun seks minutter efter sidebyttet, før hjemmeholdet var på omgangshøjde.

Liverpool-defensiven fik ikke trukket offside, og Raúl Jiménez headede bolden sikkert i nettet efter et præcist indlæg fra Adama Traoré.

Wolves fortsatte med at true gæsternes bagkæde, og både Jimenez og Traore måtte se Alisson i Liverpool-målet forhindre flere ulykker.

Til sidst lignede det uafgjort, som begge hold kunne være tjent med, men Firminos scoring sendte altså alle point til Merseyside.

Liverpool har et forspring på 16 point og har spillet en kamp færre end Manchester City på andenpladsen.

Wolverhampton er nummer syv med 34 point - det samme antal som Tottenham og Manchester United på pladserne lige over.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce