Annonce
Assens

Firmajulefrokost med 100 deltagere aflyst i sidste øjeblik: Stort konferencehotel står gabende tom på lørdag

Der bliver slukket lys på kursus- og konferencehotellet Gl. Avernæs på lørdag, efter at en større virksomhed har aflyst årets store julefest. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Et par hotel- og konferencesteder i Assens Kommune ser med bekymring på aflysning af julefrokoster. Aflysningerne betyder blandt andet et helt tomt hotel på lørdag.

Agernæs: Lørdag skulle der have været liv og glade dage på Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference.

I stedet bliver der helt stille på det store konferencested få skridt fra Helnæsbugten.

Siden august har Gl. Avernæs haft alt udsolgt i november og december i forhold til julefrokoster, og man krydsede fingre for, at det meget travle efterår ville fortsætte året ud.

Annonce

Men den stigende smitte har fået bekymringerne blandt virksomhedsejerne til at melde sig i en lind strøm den seneste uge, selv om myndighederne har sagt ja til, at man fortsat gerne må afholde julefrokoster, hvis man bruger sin sunde fornuft. Det fortæller direktør Morten Grimsgaard.

Den foreløbigt største annullering er på lørdag 27. november.

- Vi har en større virksomhed, som reserverede for over et år siden, og som ville samle 100 mennesker fra øst, vest og syd, og som startede med at nedskrive (deltagerantallet, red.) og nu har annulleret fuldstændig, siger direktøren.

- Så på lørdag står vi med et gabende tomt hotel, tilføjer han.

Stor forståelse

Han uddyber, at den pågældende virksomhed desværre kan se frem til en større regning for annulleringen, og Gl. Avernæs holder sig til brancheorganisationen Horestas takster. Direktøren anslår, at en aflysning i den størrelsesorden nok løber op i 75.000-80.000 kroner, da Gl. Avernæs blandt andet skal regne driftsudgifter, råvarer og aflysning af ansatte med.

Konferencestedet regner med at holde helt lukket på lørdag, da det ifølge direktøren ikke kan betale sig med så kort varsel at holde åbent for mindre selskaber, og da man formentlig på denne tid af året er i skarp konkurrence med julemarkeder, private julefrokoster og så videre.

Morten Grimsgaard forklarer, at Gl. Avernæs generelt møder stor forståelse blandt de virksomheder, der spørger ind til julefrokostarrangementer, hvor man ifølge direktøren gerne vil støtte konferencestedet, men på den anden side også har et hensyn til sine medarbejdere i forhold til eventuel smitte.

Gl. Avernæs har blandt andet opjusteret på antallet af spritdispensere og indkalder folk i grupper til julebuffeten, så det er et selskab ad gangen, der forsyner sig med julemad. Man tjekker også coronapas. Det er også muligt at spise i egne afdelinger og/eller lokaler.

Morten Grimsgaard fortæller, at Gl. Avernæs har haft et hæsblæsende efterår, så man i øjeblikket er tre millioner kroner foran det budget, man forestillede sig i starten af året.

- Vi satte omsætningsrekord, og vi trådte faktisk lidt på bremsen i august, så vi kunne sikre, at vi kunne komme godt igennem. Medarbejderne har været hårdt presset i en periode, fortæller han.

vi trådte faktisk lidt på bremsen i august, så vi kunne sikre, at vi kunne komme godt igennem. Medarbejderne har været hårdt presset i en periode

Morten Grimsgaard, direktør
Annonce

Ikke katastrofalt endnu

Vissenbjerg Storkro oplever også, at det stigende smittetal påvirker årets julefrokostarrangementer.

Hoteldirektør Peter Madsen fortæller, at kroen i skrivende stund har mistet 30-40 kuverter til på fredag. Lørdag er halvdelen af det reserverede aflyst.

Peter Madsen fortæller, at man ved lørdagens aflysning i stedet forsøger at ombooke virksomheden til en forårsfest.

Der er ifølge hoteldirektøren ikke for nuværende tale et alarmerende højt antal aflysninger, men det kan det gå hen og blive.

- Det er ikke katastrofalt, men folk har følerne fremme hver dag, og jeg tror desværre ikke, at vi har set de sidste annulleringer, siger han med henvisning til, at coronasmitten fortsat er i fremgang.

Annonce

Hvad kan vi gøre?

Restauranten La Posta i Assens laver mad til tre julefrokoster den kommende weekend og har planlagt endnu flere i december. Der er flere selskaber på 50-70 personer, fortæller indehaver Giovanni Ceparano, som ikke vil bruge sin energi på at bekymre sig om aflysninger på forhånd.

- Hvad kan vi gøre ved det? siger han og slår ud med armene i en spørgende gestus.

Giovanni Ceparano fra La Posta har endnu ikke oplevet de store aflysninger af julefrokoster. Arkivfoto: Line Lindberg Madsen

I 2020 gennemførte La Posta blot to julefrokoster, før regeringen indførte en delvis nedlukning i december. Giovanni Ceparano tror ikke, restauranterne igen vil blive lukket, og han mener ikke, at de bør have kompensation for julefrokoster, der bliver aflyst grundet coronasituationen.

- Det er alt for nemt. Det er ikke det, vi skal lære vores børn, mener han.

Tirsdag klokken 14 offentliggjorde Statens Serum Institut, at der var 4.199 nye smittede i hele landet. Der har været 112 nye smittetilfælde i Assens Kommune den seneste uge. Det giver et incidenstal på 274.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Livsstil For abonnenter

- Vi bruger sindssygt meget jomfruhummer: På Hotel Hesselet er jomfruhummer det første på kortet

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport

Sådan kan du følge det klassiske cykelløb Fyen Rundt på nærmeste hold

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Kerteminde

Kenneth rapportede om et druknende marsvin og fik afslag: - Vi er ikke en redningstjeneste

Annonce