Annonce
Kerteminde

Byggesager hobede sig op efter medarbejder blev sparet væk: Nu ansætter kommunen igen ekstra medarbejder

Bunkerne har i løbet af året hobet sig op. Nu bliver der forhåbentlig rådet bod på byggesagerne. Foto: Arkiv
Siden kommunen sidste år skar i antallet af sagsbehandlere til at tage sig af byggesager, er bunken af ufærdige byggesager stødt vokset. Den skal en ny medarbejder forhåbentlig få kål på.

Kerteminde: - Vi arbejder på at få bunken til at forsvinde, og det tager noget tid.

Sådan siger chef for erhverv og arbejdsmarked, Søren Ravn-Nielsen.

Byggesagstiderne er steget markant det seneste år. I marts fortalte avisen, at der blot sad en enkelt sagsbehandler. Det gjorde han, fordi en kollega var blevet sparet væk og to andre havde sagt op. Spareøvelsen og opsigelserne gjorde, at byggesagerne hobede sig op.

Annonce

Byggesagtider i Kerteminde Kommune

Tallene for byggesagstider i midten af december 2018:

Erhvervssager: 0 dage
1-familiehuse: 6,3 dage
Forespørgsler: 0,8 dage
Øvrige sager: 17 dage
Tallene fra midten af august 2019 tegner et noget andet billede:

Erhvervssager: 85,7 dage
1-familiehuse: 6 dage
Forespørgsler: 4,3 dage
Øvrige sager: 59 dage

Tilbage til fem medarbejdere

Før kommunen valgte at spare, havde Kerteminde Kommune en af landets bedste behandlingstider for byggesager. Dengang var der fem medarbejdere, og det er det antal, som holdet igen kommer op på.

- Der er et efterslæb på sagsbehandlingen, fordi vi har manglet sagsbehandlere. Bunken er vokset, og det er så blevet imødegået fra politikerne, så vi kan få bunken til at forsvinde, siger Søren Ravn-Nielsen.

Den nye sagsbehandler starter den 2. september, og har et stort arbejde foran sig med at få bunken af sager bragt ned, og gerne helt væk.

- Vi har været ude i en sparerunde, hvor vi har forsøgt at klare os med de medarbejdere, vi havde, og nu er vi så tilbage til de fem, vi var, før besparelserne, siger han.

Men præcis, hvornår der kommer helt styr på bunken af byggesager, det må vi finde ud af til oktober, siger Søren Ravn-Nielsen.

- Den plan vi laver, den fremlægger jeg for mine politikere til oktober, så det er der, vi kan vurdere, hvordan situationen ser ud, og hvor lang tid byggesagerne tager.

- Målet er helt klart, at vi skal have bunken helt væk, når man kigger på tværs af året.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce