Annonce
Erhverv

Firmaer øjner kapital: Næste år vil investorerne på scenen

Peter Harvigsen, stifter og adm. direktør i Kobots, fik fem potentielle investor-leads med sig hjem, efter sine syv minutter på scenen i OCC onsdag. Nu går arbejdet i gang med at se, om der er en ny investor og penge til skalering og udvikling blandt dem. Foto: Grouleff
32 virksomheder var på scenen til årets Investor Summit, som trak 300 deltagere til Odense Congress Center onsdag. Virksomhederne fik skabt masser af kontakt til mulige investorer, som samtidigt gerne vil have lov til at pitche fra scenen næste år, lyder det fra arrangøren.

Blue Ocean Robotics, Lorenz Technology og Kobots fra Fyn var blandt de virksomheder, som var på hovedscenen for at søge kapital, da Odense Congress Center onsdag lagde scene til den fjerde udgave af Investor Summit.

Derudover var Trendlog.io og Proxima Centauri fra Fyn også med blandt de i alt 32 virksomheder, som søgte kapital til at udvikle og skalere virksomheden ved summiten, hvor arrangør Michael Hansen er glad, men træt, her et par dage efter.

- Det er fedt at mærke den opbakning, vi mærker både lokalt og internationalt til vores event, som bare vokser og bliver bedre og bedre, siger han.

Investorerne står i kø for at være med og næste år vil nogle af de deltagende investorer måske også få adgang til scenen, lyder det fra Michael Hansen, der arbejder som investment manager i Invest In Odense.

- Der var flere investorer, som talte for, at de også kunne få adgang til at pitche for de mange virksomheder næste år, så de kan fortælle, hvad de søger, og hvilke områder, de gerne vil investere i, siger Michael Hansen, som startede Investor Summit for fire år siden.

I 2016 foregik eventen under mere beskedne rammer i Teknologisk Institut med deltagelse 30-40 investorer - primært business angels og mindre danske fonde og investorer.

I år var der flere end 150 investorer alene til Investor Summit, som for andet år i træk var placeret i Odense Congress Center - heriblandt mange private business angels, men også store danske og internationale investorer og venturefonde.

- Vi har fået cementeret vores position som det største møde for investorer, som gerne vil investere ind i den voksende klynge af robot- og techvirksomheder i Odense, siger Michael Hansen.

Partner Michael Tandrup fra Nordic Eye er enig.

- Som investor er det en fornøjelse at se, hvordan samarbejdet trives og værdien derved vokser i robotklyngen i Odense. Jeg har set eventen vokse med virksomhederne over de sidste fire år, og det er meget imponerende.

Annonce
For fjerde år i træk stod Michael Hansen bag Investor Summit, som han startede i 2016 i Teknologisk Instituts bygninger i Forskerparken. Nicolas Cosedis

Kontakt til investorer

Flere af de fynske deltagere fortæller, at de har fået skabt værdifulde kontakter, som nu skal gødes, så det kan blive til reelle investeringer.

- Det var et særdeles godt arrangement, hvor vi blev bekræftet i at der er mange, som gerne vil være med på vores rejse videre frem. Samtidig oplevede vi en øget forståelse for vores forretningsmodels mange muligheder, siger Claus Risager, adm. direktør i Blue Ocean Robotics, som udvikler professionelle servicerobotter til sundhedssektor, hotel, byggeri og landbrug.

Også visionfirmaet Trivision, der har rødder helt tilbage til Lindøværftet, hvor robotklyngen i Odense ifølge mange blev født, var mere end tilfredse med deres deltagelse i dagen.

- Det er imponerende, at Odense kan stable et arrangement af så international kvalitet på benene. Jeg fik kontakt til to-tre nye danske og tre-fire udenlandske potentielle investorer, tilføjer en tilfreds Jesper Bach, adm. direktør i Trivision, hvis visionsteknologi bl.a. bliver anvendt til at forhindre massivt madspil hvert år.

Virksomheden Kobots – Voice Responsive Robotics, som står bag en tilskæringsrobot og makker til tømrere, der skal skære bl.a. gipsplader til, havde også plads på hovedscenen. Stifter Peter Hartvigsen fik masser af positiv respons på sine syv minutter på scenen, fortæller han.

- Det blev til fem konkrete leads, siger Hartvigsen, der søgte to millioner euro til en international ekspansion af firmaets robot Amigo.

Helge Munk, sidste års vinder af årets danske business angel, har investeret i de to fynske drone-virksomheder Quadsat og Lorenz Technology, der søgte om 52 millioner i ny kapital, roser både sin salgsdirektør Søren Land, der pitchede på scenen og eventen.

- Det er blevet så meget bedre end tidligere og man mærker, at de mange internationale investorer nu har penge med. De er her for at investere, de kommer ikke kun for at snuse til det, siger han.

- Søren gjorde det super godt og vi mærker en stor interesse. Meget tyder på, at der er investorer, som er parate til at blive en del af Lorenz, siger Helge Munk.

Kvalitet frem for kvantitet

For Michael Hansen, arrangør af eventen, venter nu en sommerferie, før arbejdet med næste års udgave af Investor Summit så småt skydes i gang. Han glæder sig allerede og glæder sig samtidigt over, at kvaliteten af eventen har nået et niveau, som imponerer investorerne.

- Vi havde virkelig gjort meget ud af pitchtræning i år, og de mange positive tilbagemeldinger, vi har fået, viser, at det har været en god investering, for virksomhederne var virkelig gode og skarpe i år, siger Hansen.

Med 300-350 deltagere er Investor Summit nået en passende størrelse, siger han. Målet må nu være at arbejde på at forfine dagen og øge kvaliteten, siger han.

- Eventen er nu så god, at vi skal overveje, hvor skal vi hen næste gang, mere end at vi skal være større. Vi er vokset fire år i træk, så vi vil fokusere endnu mere på kvaliteten næste år. Det er ikke et mål i sig selv, at den skal være større, målet er, at virksomhederne skal få adgang til kapital, siger han.

Der var 300 deltagere - heraf mindst 150 reelle investorer - til årets udgave af Investor Summit, som fandt sted i OCC. Foto: Nicolas Cosedis
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce