Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter dødsulykke i grusgrav: Nu har firma fået et strakspåbud

En 64-årig maskinfører mistede livet i forrige uge, da han bakkede i den otte meter dybe gravesø i Sdr. Nærå Grusgrav. Manden havde 35 års erfaring, og det er endnu uvist, hvorfor han bakkede i gravesøen. Foto: Michael Bager
Arbejdstilsynet har givet Nymølle Stenindustri et strakspåbud, efter at en 64-årig mand omkom i en arbejdsulykke i en af firmaets grusgrave ved Årslev. Nymølle har efterfølgende forsynet alle grusgrave med værn ud mod gravesøer for at forhindre lignende ulykker. Fyns Politi har endnu ikke afgjort, om man vil rejse en straffesag på baggrund af påbuddet.

Sdr. Nærå: Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud til Nymølle Stenindustri, der driver Sdr. Nærå Grusgrav ved Årslev.

Det sker, efter at en 64-årig maskinfører mistede livet 4. december, da han bakkede sin gummiged i gravesøen. Af påbuddet fremgår det, at Nymølle omgående skal træffe "effektive foranstaltninger mod nedstyrtning" og forsyne kørevejen med "passende værn til otte meter dyb sø".

Nymølle har reageret ved at forsyne alle firmaets grusgrave med værn ud mod gravesøer. Det fortæller administrerende direktør Ole Nørklit.

- I Sdr. Nærå har vi bygget en meterhøj grusvold langs kørevejen. I andre grusgrave har vi brugt store sten eller betonblokke som værn. Det kommer an på, hvad vi har haft til rådighed de pågældende steder, siger Ole Nørklit og tilføjer, at man derudover har indført forbud mod at bakke, når man befinder sig i nærheden af en gravesø.

- Man bliver en smule overforsigtig, når man er ude for en ulykke som denne. Vi vil for alt i verden undgå, at det sker igen, siger han.

Annonce

Ingen straffesag endnu

Arbejdstilsynet skriver i strakspåbuddet, at der er tale om "grove overtrædelser", og at man "vil vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde." Ole Nørklit er dog ikke bekymret for, at Nymølle bliver genstand for en straffesag.

- Det er standardpraksis i dødsulykker, at man får et strakspåbud, så det er der ikke noget overraskende i. Vi er i løbende dialog med Arbejdstilsynet, der har godkendt vores nye tiltag og ophævet påbuddet, så jeg forventer på ingen måde, at vi får en straf, siger Ole Nørklit og tilføjer, at det almindelige arbejde i Sdr. Nærå Grusgrav bliver genoptaget mandag.

Hos Fyns Politi vil man ikke udtale sig om den pågældende sag, da den stadig er under efterforskning.

- Vi samarbejder med Arbejdstilsynet om efterforskningen. Når den er færdig, foretager vi en juridisk vurdering, og på baggrund af det tager vi stilling til, om virksomheden skal sigtes, siger afdelingsleder Anders Sims-Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce