Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter dødsulykke i grusgrav: Nu har firma fået et strakspåbud

En 64-årig maskinfører mistede livet i forrige uge, da han bakkede i den otte meter dybe gravesø i Sdr. Nærå Grusgrav. Manden havde 35 års erfaring, og det er endnu uvist, hvorfor han bakkede i gravesøen. Foto: Michael Bager
Arbejdstilsynet har givet Nymølle Stenindustri et strakspåbud, efter at en 64-årig mand omkom i en arbejdsulykke i en af firmaets grusgrave ved Årslev. Nymølle har efterfølgende forsynet alle grusgrave med værn ud mod gravesøer for at forhindre lignende ulykker. Fyns Politi har endnu ikke afgjort, om man vil rejse en straffesag på baggrund af påbuddet.

Sdr. Nærå: Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud til Nymølle Stenindustri, der driver Sdr. Nærå Grusgrav ved Årslev.

Det sker, efter at en 64-årig maskinfører mistede livet 4. december, da han bakkede sin gummiged i gravesøen. Af påbuddet fremgår det, at Nymølle omgående skal træffe "effektive foranstaltninger mod nedstyrtning" og forsyne kørevejen med "passende værn til otte meter dyb sø".

Nymølle har reageret ved at forsyne alle firmaets grusgrave med værn ud mod gravesøer. Det fortæller administrerende direktør Ole Nørklit.

- I Sdr. Nærå har vi bygget en meterhøj grusvold langs kørevejen. I andre grusgrave har vi brugt store sten eller betonblokke som værn. Det kommer an på, hvad vi har haft til rådighed de pågældende steder, siger Ole Nørklit og tilføjer, at man derudover har indført forbud mod at bakke, når man befinder sig i nærheden af en gravesø.

- Man bliver en smule overforsigtig, når man er ude for en ulykke som denne. Vi vil for alt i verden undgå, at det sker igen, siger han.

Annonce

Ingen straffesag endnu

Arbejdstilsynet skriver i strakspåbuddet, at der er tale om "grove overtrædelser", og at man "vil vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde." Ole Nørklit er dog ikke bekymret for, at Nymølle bliver genstand for en straffesag.

- Det er standardpraksis i dødsulykker, at man får et strakspåbud, så det er der ikke noget overraskende i. Vi er i løbende dialog med Arbejdstilsynet, der har godkendt vores nye tiltag og ophævet påbuddet, så jeg forventer på ingen måde, at vi får en straf, siger Ole Nørklit og tilføjer, at det almindelige arbejde i Sdr. Nærå Grusgrav bliver genoptaget mandag.

Hos Fyns Politi vil man ikke udtale sig om den pågældende sag, da den stadig er under efterforskning.

- Vi samarbejder med Arbejdstilsynet om efterforskningen. Når den er færdig, foretager vi en juridisk vurdering, og på baggrund af det tager vi stilling til, om virksomheden skal sigtes, siger afdelingsleder Anders Sims-Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Annonce