Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter dødsulykke i grusgrav: Nu har firma fået et strakspåbud

En 64-årig maskinfører mistede livet i forrige uge, da han bakkede i den otte meter dybe gravesø i Sdr. Nærå Grusgrav. Manden havde 35 års erfaring, og det er endnu uvist, hvorfor han bakkede i gravesøen. Foto: Michael Bager
Arbejdstilsynet har givet Nymølle Stenindustri et strakspåbud, efter at en 64-årig mand omkom i en arbejdsulykke i en af firmaets grusgrave ved Årslev. Nymølle har efterfølgende forsynet alle grusgrave med værn ud mod gravesøer for at forhindre lignende ulykker. Fyns Politi har endnu ikke afgjort, om man vil rejse en straffesag på baggrund af påbuddet.

Sdr. Nærå: Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud til Nymølle Stenindustri, der driver Sdr. Nærå Grusgrav ved Årslev.

Det sker, efter at en 64-årig maskinfører mistede livet 4. december, da han bakkede sin gummiged i gravesøen. Af påbuddet fremgår det, at Nymølle omgående skal træffe "effektive foranstaltninger mod nedstyrtning" og forsyne kørevejen med "passende værn til otte meter dyb sø".

Nymølle har reageret ved at forsyne alle firmaets grusgrave med værn ud mod gravesøer. Det fortæller administrerende direktør Ole Nørklit.

- I Sdr. Nærå har vi bygget en meterhøj grusvold langs kørevejen. I andre grusgrave har vi brugt store sten eller betonblokke som værn. Det kommer an på, hvad vi har haft til rådighed de pågældende steder, siger Ole Nørklit og tilføjer, at man derudover har indført forbud mod at bakke, når man befinder sig i nærheden af en gravesø.

- Man bliver en smule overforsigtig, når man er ude for en ulykke som denne. Vi vil for alt i verden undgå, at det sker igen, siger han.

Ingen straffesag endnu

Arbejdstilsynet skriver i strakspåbuddet, at der er tale om "grove overtrædelser", og at man "vil vurdere, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde." Ole Nørklit er dog ikke bekymret for, at Nymølle bliver genstand for en straffesag.

- Det er standardpraksis i dødsulykker, at man får et strakspåbud, så det er der ikke noget overraskende i. Vi er i løbende dialog med Arbejdstilsynet, der har godkendt vores nye tiltag og ophævet påbuddet, så jeg forventer på ingen måde, at vi får en straf, siger Ole Nørklit og tilføjer, at det almindelige arbejde i Sdr. Nærå Grusgrav bliver genoptaget mandag.

Hos Fyns Politi vil man ikke udtale sig om den pågældende sag, da den stadig er under efterforskning.

- Vi samarbejder med Arbejdstilsynet om efterforskningen. Når den er færdig, foretager vi en juridisk vurdering, og på baggrund af det tager vi stilling til, om virksomheden skal sigtes, siger afdelingsleder Anders Sims-Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce