Annonce
Kultur

Firestjernet albumudgivelse: Jakob er blevet Sveistrup

Jakob Sveistrup er ikke længere Jakob Sveistrup. Han er kun Sveistrup og har skåret hvalpefedtet fra for at nå et mere internationalt snit.

Den fynske sanger har revitaliseret sig selv på "In Your Face", der er en soul-ramt, patos-fyldt plade i et moderne snit. Men han er ingen fornyer af genren.

"In Your Face" er først og fremmest glanspoleret funky og godt leveret af sanger og band gennem samtlige 12 numre. Smask-åbneren "New Man" er godartet og viser vejen for det soulede udtryk. "Booze" følger trop med lidt rap, som også høres i den lidt for klichefyldte "1988".

Den afdæmpede ballade "Break A Leg" starter lidt som Depeche Modes sjælfulde perle "Shake a Disease", og omkvædet går lidt for meget igen og igen.

"The Fall" og "Savour the Night" dufter af Amy Winehouse. Og i en helt anden boldgade fornemmer man lidt MC Einar i den udmærkede "Musicality", der lyder som "Arh der"). Trommerne i starten er stort set identiske, kun tempoet er anderledes.

Sveistrups nye værk ebber suverænt ud med den 80'er-agtige "Victory Wood Street", der handler om venskab og barndommen. Sangen stikker ud - og af - fra resten af materialet og er pladens absolutte delikatesse. Klækkelig serveret af Jakob Sveistrup. Direkte "In Your Face".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce