Annonce
112

Fire villaer og en Toyota gennemrodet: Indbrudstyve havde travlt på Nordvestfyn i weekenden

Fem steder på Nordvestfyn blev der begået indbrud i weekenden. Arkivfoto: Michael Bager

Nordvestfyn: Der var fart på indbrudstyvene i Middelfart Kommune i weekenden, hvor hele fem adresser havde ubudne gæster.

Fire af dem var private hjem, hvor en eller flere tyve på forskellig vis fik skaffet adgang.

To af indbruddene fandt sted natten mellem fredag og lørdag på henholdsvis Lupinvej og Hollændervej i Middelfart.

På Lupinvej var husets beboere hjemme og opdagede gerningsmændene, mens de var i gang med at lede efter tyvekoster.

På Hollændervej blev indbruddet anmeldt klokken 6.30 lørdag morgen. Et køkkenvindue på siden af huset var blevet knust med en ukendt genstand, og efter at have ledt huset igennem forsvandt tyvene med et smykkeskrin.

Det tredje indbrud fandt sted på Fynsvej i Middelfart i løbet af lørdagen, nærmere bestemt mellem klokken 12.45 og klokken 21.30, hvor beboerne anmeldte indbruddet.

Her var et kældervindue blevet brudt op med et ukendt værktøj, og gerningsmanden havde været rundt i hele huset for at rode i skuffer og skabe. Han tog spillekonsoller, smykker, tablets og telefoner med sig.

I løbet af lørdagen, mellem klokken 9 om morgenen og klokken 1 natten til søndag, blev der ligeledes begået et indbrud på Omøvænget i Middelfart. Her var et vindue i stuen blevet brudt op med et koben, og der var spor af færden i hele huset, idet skabe og skuffer stod åbne i alle rum. Der blev stjålet en HP Safe Boks og et armbåndsur.

På Halvej i Ejby blev der i løbet af natten til søndag ligeledes brudt ind i en sort Toyota Avensis. En rude i venstre side var blevet knust, og bilen var blevet gennemrodet, inden tyven stak af med et par sorte solbriller, en autooplader, en trådløs holder eller oplader, et Falck-kort med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce