Annonce
Indland

Fire unge er kendt skyldige: Overfaldt tilfældig mand og truede med at smide ham ud fra en motorvejsbro

Fire unge mennesker er ved retten i Odense blevet dømt for et voldsomt overfald på en tilfældig ung mand, som de mødte på Hjallesegade i Odense i juni 2018. Et møde, der udviklede sig til et mareridt for den 19-årige gymnasieleev.

Gymnasieelev ville være flink og lånte sin telefon til unge mænd - i stedet fik han tæv og blev truet med at blive smidt ud over en motorvejsbro.

Fire unge mennesker er ved Retten i Odense blev idømt fængsel og samfundstjeneste for i juni 2018 at have udsat en 19-årig gymnasieelev for vold, røveri og afpresning.

Den 20-årige Thor Allan Hillerup Kastrup har fået et års ubetinget fængsel, mens de øvrige tre, to mænd og en kvinde, er idømt henholdsvis 120, 100 og 80 timers samfundstjeneste.

Annonce

Halsgreb og trusler

Overfaldet på den 19-årige mand fandt sted ved midnatstid den 28. juni på Hjallesegade i Odense og på en gangsti og bro hen over Den Fynske Motorvej.

Gymnasieeleven var ganske fredsommeligt på cykel på vej for at møde sin kæreste og kærestens mor på Skt. Knuds Gymnasium, da han blev råbt an af de tre mænd, som han ikke kendte i forvejen - den nu dømte kvinde kom til senere.

Mændene bad om lov til at låne hans mobiltelefon, og flink som han var, stoppede han for at give dem lov til at bruge telefonen. Det viste sig at være en rigtig skidt idé.

De følgende tre kvarter blev den unge mand udsat for tyveri, vold og trusler og ydmygelser, som den 20-årige var hovedmanden bag, og som de øvrige tre i større eller mindre grad bidrog til og intet gjorde for at stoppe.

Gymnasieeleven fik stjålet sin pung, han blev slået i mellemgulvet, i tindingen og i baghovedet, og han blev udsat for greb på halsen. På et tidspunkt i ydmygelserne foreslog den 20-årige, at de skulle smide den 19-årige ud fra gangbroen over en motorvejsbro - et forslag, der resulterede i, at den 19-årige fik presset sit hoved ud over gelænderet fra gangbroen over motorvejen.

Snyd med billetter

Selv om det var den 20-årige Thor Allan Hillerup Kastrup, der førte an, er de tre andre også dømt. Det gælder således også den 19-årige pige, der sluttede sig til sine tre bekendte.

- De har alle på en eller anden måde tilsluttet sig, og derfor bliver de dømt for det hele. Pigen har ikke gjort forurettede noget, hun slår ham ikke, og hun forulemper ham ikke direkte, men hun er til stede, og hun modtager hans hævekort, da det bliver taget fra ham, og dermed er hun en del af det og er med til at gøre situationen værre, end hvis hun for eksempel havde sagt fra, siger anklager Jacob Thaarup.

Med til billedet af den 20-årige hører også, at han er dømt for forhold - snyd med koncertbilletter og flere indbrud - der er begået i 2014 og 2016.

De sager er en del af fængselsstraffen, og de har ikke været for retten før, fordi den 20-årige i lange perioder har boet i Spanien.

Fyens.dk bringer navn og alder på dømte, når dommen er på mindst et års ubetinget fængsel eller forvaring. Vi nævner navn efter dom ved første instans.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce