Annonce
Erhverv

Fire unge ejere i fynsk webbureau: Praktikant bliver medejer

Web-bureauet Morning Train har succes med at bygge hjemmesider og websites, og nu har fire medarbejdere købt sig ind i kredsen af ejere i virksomheden. Foto:Morning Train
Webbureauet Morning Train uddanner helst sine egne ansatte - i starten af nød, men i dag er det en del af profilen i webbureauet, som nu har lukket fire unge ansatte helt ind i ejerkredsen. Den ene startede som praktikant, men ejer nu en del af virksomheden.

En er blot 22 år, og en anden startede som praktikant.

Simon Hansen trådte i 2016 direkte fra uddannelsessystemet ind i webbureauet Morning Train, mens 29-årige Jesper Martinussen startede i Odense-firmaet som praktikant tilbage i 2015.

I dag kan de to sammen med 25-årige Niclas Johansen og Thomas Østerkjerhuus på 28 år, som har været ansat i henholdsvis et år og to år, kalde sig for medejere af det digitale bureau. Dermed er ejerkredsen udvidet med de fire navne, som i forvejen var del af medarbejderstaben på 25.

Webbureauet, der blev etableret i 2010, havde i forvejen fire ejere. Blandt dem er driftsdirektør Peter Thomsen, som var med fra starten tilbage i Tønder for snart 10 år siden.

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi ikke er til salg i en branche, hvor der foregår en del konsolideringer og opkøb for tiden. Nu har vi en stærk ejerstruktur, og så er det rigtig godt at få nogle nye unge kræfter ind i ejerkredsen, som har været med til at forme virksomheden. Det vil vi gerne anerkende ved at lukke dem helt ind i maskinrummet, hvor de også kan udfordre os andre på beslutningerne, siger Peter Thomsen.

Webbureauet Morning Train gør en dyd ud af at hente unge ind, når de er på studiet eller så snart de står med et diplom i hånden. Foto: Morning Train

Ti-doblet omsætningen

Webbureauet har oplevet stærk vækst de seneste fem år, hvor omsætningen er øget fra 1,5 millioner i 2015 til forventet 14 millioner kroner i år gennem udvikling og levering af websites og digitale løsninger til stadig flere kunder fra basen i Odense. Alene i 2018 kom der 80 procent flere ordrer ind ad døren.

De fire unge nye medejere har alle købt sig til fem procent af ejerskabet i Morning Train, hvor de har funktion af afdelingsledere med hver sit ansvarsområde som marketing og programmering.

Alle fire er oprindeligt kommet ind i Morning Train enten i forbindelse med eller lige efter endt uddannelse.

Jesper Martinussen startede endda som praktikant i januar 2015, hvorefter der blot gik nogle få måneder, før han blev fastansat. Han var ikke i tvivl, da han fik muligheden for at få en ejerandel i virksomheden.

- Det har været en vild rejse, siden jeg startede som praktikant for fem år siden. Vi har fået opbygget et enormt stærkt team og kultur, så da jeg blev tilbudt muligheden om at blive medejer, så vidste jeg, at det var det helt rigtige næste skridt, siger den 29-årige medejer.

Selv om de fire nye ejere tilsammen ikke har samme andel som de oprindelige fire, så kommer de ikke til at stå svagere, når der skal tages beslutninger i ejergruppen, fortæller Peter Thomsen. Hver ejer har nemlig en stemme - uanset om man er ny på holdet og blot har fem procent af virksomheden.

- Det var vigtigt for os fire oprindelige medejere, at de nye medejere også får reel mulighed for at påvirke retningen for virksomheden, siger han.

Annonce

Satser på nyuddannede

I det hele taget glæder Peter Thomsen sig over det signal, som Morning Train sender ved at lukke fire unge ansatte ind i ejerkredsen. Det fortæller nemlig også historien om et firma, der satser på unge og gerne helt nyuddannede, siger han.

- Kigger man på vores medarbejderstab er den generelt meget ung. Oprindeligt var vi nødt til at satse på de unge, fordi vi ikke kunne tiltrække de mere erfarne og ældre kandidater, men i dag er det blevet en del af vores brand og noget af det, som har formet virksomheden, siger Peter Thomsen.

Gennem samarbejdet med uddannelsesinstitutioner som SDU og UCL har Thomsen og resten af Morning Train også haft succes med at fastholde de unge kandidater.

- Bortset fra en enkelt af vores studerende og praktikanter har alle sagt ja til de kontrakter, de efterfølgende har fået tilbudt hos os. Desuden bliver de i lang tid i virksomheden, og det er vigtigt for både os men også vores kunder. På den måde oplever kunderne nemlig en vigtig en kontinuitet, hvor de igennem flere år kan have den samme kontaktperson i Morning Train, siger han.

Udover de fire nye ejere samt driftsdirektør Peter Thomsen består ejerkredsen i Morning Train af Karsten Madsen, adm. direktør, Bjarne Bonde, chefudvikler, og Martin Schadegg Brønniche, chefudvikler.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce