Annonce
Erhverv

Fire udfordringer, der spænder ben for kvinder

Det er især de tekniske fag og håndværk som smedefaget, der mangler kvinder. Foto: Kim Rune
Machokultur og et ry som en beskidt branche er et par af de heftigste barrierer for at få flere kvinder om bord i den maritime industri, påpeger ny analyse fra Danske Maritime og Danske Havne.
Annonce

Brødtekst

1. Machokultur og rå omgangstone

Den hårde omgangstone, der kan være mellem mænd særligt i produktionsvirksomheder, spænder ben for kvinders lyst til at søge ind i faget. Kvinder oplever, at mænd har fordomme mod, hvad kvinder kan yde, og hvordan de i det hele taget får arbejds- og familieliv til at passe sammen. Samtidig har virksomhederne en tendens til, at de kvinder, de ansætter, er kvinder, som allerede ved, hvad det vil sige at arbejde i en mandekultur.

Bud på en løsning er at fremme kvindefællesskaber på arbejdspladsen og fortælle kvinderne, hvem på arbejdspladsen, de kan gå til.

2. Beskidt arbejde

Beskidt arbejde, hårdt og nedslidende arbejde. Det er nogle af de mest almindelige fordomme, havnene og den maritime industri bokser med - især hos kvinder. Og branchen har ikke været og er ikke god til at gøre sig attraktiv og fortælle, at den er innovativ og f.eks byder på jobmuligheder, der fremmer bæredygtighed og grøn omstilling. Eller fortælle, at det blå Danmark er kolossalt vigtig for Danmark. Den står for ca. 25 procent af Danmarks eksport.

Et bud på en løsning er at begynde at kommunikere de gode historier og karriereveje.

3. Graviditet og barsel

Kvinder bliver gravide, føder børn og går på barsel og oplever i nogle virksomheder, at det er svært at komme tilbage i fællesskabet efter barslen. Som regel er det en mand, der har været vikar, og ofte opstår der en usagt forståelse af, at det nok er den mandlige vikar, der bør have jobbet, fordi mænd er mindre fraværende end kvinder.

Bud på løsninger kunne være at give kvinder i produktionen chance for at være i en stilling med mindre fysisk krævende arbejde under graviditeten og at sørge for at invitere til sociale arrangementer på virksomheden under barslen.

4. Skolerne og kulturen

Piger og kvinder har ikke en chance for at vælge det blå Danmark som karrierevej, hvis de ikke aner, hvad der findes af uddannelser og jobmuligheder. Og her halter det gevaldigt, fordi piger og unge kvinder generelt ikke opdrages til eller bliver fortalt om de uddannelserne, der er for en kvinde i den maritime sektor, i de danske rederier eller i de danske havne.

Mulige løsninger: Forældre, folkeskole og andre uddannelsesinstitutioner skal være bevidste om, at piger også kan stå til søs - og komme hjem igen - at de også kan være tekniske designere, og at de også kan føre en kran.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce