Annonce
Odense

Fire projekter som har problemer

Det har været sværere end antaget at få sygemeldte tilbage i arbejde, trods en intensiv indsats. Modelfoto: Peter Leth-Larsen
Der er risici forbundet med at lave investeringsprojekter - ikke alle giver overskud. Nogle få er blevet lukket undervejs, andre har problemer uden, at det behøver at få negative konsekvenser.
Annonce

Flere samtaler med forsikrede ledige har haft den mest positive økonomiske effekt af de 14 investeringsprojekter, der kører lige nu. Men projekterne er ikke uden risiko. Her er fire, som har problemer af den ene eller anden slags:

1: Sygedagpengeindsats i udbud

En ekstern leverandør har siden april 2018 arbejdet med at få sygemeldte hurtigere raskmeldt og tilbage på arbejde ved hjælp af en tidlig indsats, som løber over fire uger.

Kravet til leverandøren har været, at 50 procent af alle de henviste borgere skulle være helt eller delvist raskmeldt senest tre uger efter forløbet, men det er kun lykkedes for 27 procent.

Tilmed skulle 70 procent af de raskmeldte have et arbejde senest tre måneder efter, de havde afsluttet forløbet - det er kun lykkedes for 32 procent.

Projektet løber frem til april 2020 og har lige nu et overskud på 600.000 kroner, men forvaltningen indstiller, at projektet ikke kører videre. Det afgør byrådet senere på året.

2: Tværfaglig indsats

Siden februar 2018 har et tværfagligt team bestående af sociallæge, psykolog, fysioterapeut og jobkonsulent skullet sikre, at der tidligt laves en indsats, som også har haft sygemeldte som målgruppe. Her har målet været at understøtte dem i at komme tilbage på arbejde.

Også her kan kommunen spare penge, hvis folk bliver raske hurtigt, men effekten har ikke været stor nok til, at projektet består. Det fortsætter til og med december 2019, men har indtil nu resulteret i et underskud på 1,1 mio. kroner.

3: Kontanthjælpsindsats i udbud

Tre leverandører har siden juli 2018 arbejdet på at få flere af de kontanthjælpsmodtagere, som er længst fra arbejdsmarkedet, tættere på et arbejde.

Målet er, at 500 borgere skal igennem et forløb på seks måneder - af dem skal mindst 100 ende med at få et arbejde. Af dem må højst 20 igen blive ledige i perioden.

I øjeblikket har projektet et underskud på 4,1 mio. kroner, men det forventes af blive mindre.

4: Socialøkonomiske virksomheder

Odenseanske virksomheder skal arbejde mere med socialøkonomiske arbejdspladser og på den måde være med til at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked med flere job til folk, der ikke lige kan klare et almindeligt arbejde.

Kommunen har investeret 3,8 mio. kroner i projektet, som begyndte i april i år og løber frem til 2022. Målet har været at finde 42 mulige job i socialøkonomiske virksomheder i 2019, men det er indtil nu kun lykkedes at finde 7, og målet nås ikke. Det skyldes, at arbejdet har været mere tidskrævende end først antaget.

Projektet har dog alligevel et lille overskud og forventes at løbe mere glat fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Annonce