Annonce
Kerteminde

Fire politikere på kanten af loven: Nu kommer Ankestyrelsen efter dem

Jesper Hempler stemte som den eneste i udvalget imod en udstykning i Midskov, er af forvaltningen blev vurderet som ulovlig. De fire andre medlemmer af udvalget stemte for, og det vil Ankestyrelsen nu have en forklaring på. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Det startede med en ansøgning om at måtte udstykke et stykke jord med et maskinhus. Nu er både Planklagenævnet og Ankestyrelsen rodet ind i sagen.

Kerteminde: En ganske lille sag om udstykning af et lille jordstykke i Midskov er ved at vokse sig stor.

Ankestyrelsen har fået øje på sagen - det er dem, der skal holde øje med, om kommunerne opfører sig ordenligt. De vil nu se nærmere på, hvordan fire lokalpolitikere kunne stemme for at give tilladelse til en udstykning, når nu forvaltningen og et rådgivende ingeniørfirma forholdsvis tydeligt havde sagt, at det ville være ulovligt.

- Byrådet bliver nu bedt om at komme med en udtalelse om sagen, inden Ankestyrelsen beslutter, om de vil rejse en tilsynssag, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget. Det var i det udvalg, sagen blev behandlet.

Annonce

Og Ankestyrelsen er ikke den eneste myndighed, der skal granske sagen. Planklagenævnet er også blevet bedt om at se nærmere på den.

Sælger og nabo klager på skift

- Det handler om en grundejer, der gerne vil udstykke et areal med et maskinhus, som en anden mand står klar til at købe. Men det tillader loven ikke, og derfor gav forvaltningen afslag, fortæller Jesper Hempler.

- Grundejeren klagede til Planklagenævnet over afgørelsen. Sagen blev taget op i udvalget, og til trods for alle advarsler, valgte de fire andre i udvalget at give den ønskede tilladelse til udstykning. Jeg stod ene om at stemme imod, med den begrundelse at jeg føler mig forpligtet til at følge loven.

Da grundejeren nu fik sin ønskede tilladelse, trak han sin klage tilbage. Nu har hans nabo så til gengæld klaget.

- Det er en speget sag efterhånden, så som jeg ser det, har byrådet kun to muligheder: Vi kan vælge at sige, at vi afventer afgørelsen i Planklagenævnet. Eller vi kan sige, at vi nok ikke skal udfordre lovgivningen yderligere og derfor lægge os fladt ned og indrømme, at vi lavede en fejl.

Annonce

Kan koste politikerne penge

Næstformand Terje Pedersen (DF) er ikke overraskende helt uenig i formandens vurdering af sagen.


Jeg har læst lovteksten grundigt - den er lang - og jeg mener, at der er plads til fortolkning. Det er ikke så sort-hvidt, som det bliver fremstillet.

Terje Pedersen, Dansk Folkeparti


- Vi fire gav tilladelse til udstykning, fordi vi ønskede at prøve at skubbe til grænserne. Det er rigtigt, at forvaltning og rådgivende ingeniørfirma begge mente, det ville være ulovligt. Men jeg har læst lovteksten grundigt - den er lang - og jeg mener, at der er plads til fortolkning. Det er ikke så sort-hvidt, som det bliver fremstillet, siger Terje Pedersen.

- Desuden går jeg ind for lighed for loven, og der er givet andre tilsvarende tilladelser.

Han og de tre partifæller, der gav tilladelsen, står i værste fald til at være personligt ansvarlige for de mulige udgifter, grundejeren får på sagen. Det tager Terje Pedersen imidlertid med sindsro.

- Det forudsætter jo, at vi har handlet ulovligt, hvilket jeg ikke mener, vi har. Det vil blandt andet afhænge af vores argumentation. Men skulle det imod min forventning ende med, at vi skal betale erstatning, bliver det småpenge. Der er ikke realiseret nogen handel endnu, så der er ikke alverdens udgifter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense: - Vi er lidt som Guns N’ Roses på turné

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Sydfyn: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce