Annonce
Sydfyn

Fire nye anmeldelser i Svendborg mandag: Tandlæge, virksomhed og to huse ramt af indbrud

(Foto: Lars Rievers/Scanpix 2015)

Svendborg: En tandlæge, en virksomhed og to private husejere så sig nødsaget til at ringe til politiet og anmelde et indbrud mandag morgen.

Den første anmeldelse tikkede ind hos Fyns Politi klokken 6.15. Ejeren af et hus på Øksenbjergvej kunne se, at der i løbet af natten havde været indbrud. Vedkommende kunne konstatere, at en eller flere tyve var sluppet afsted med en computer af mærket Apple, kontanter og sølvbestik.

Ifølge døgnrapporten var indbruddet sket gennem et vindue i kælderen, som var brudt op med et koben. Der var spor af tyven i alle rum i huset, ligesom skabe og skuffer var blevet åbnet.

Annonce

Knuste vindue hos tandlæge

En eller flere gerningsmænd har også været på spil hos en tandlæge i Sankt Nicolai Gade. Her er en rude knust, hvilket gjorde det muligt at åbne vinduet ved at løsne to hasper. Efterfølgende var der spor fra skosåler i alle rum, og skabene stod åbne.

Tandlægen mangler en hvid og sort bordlampe og flere sæt nøgler.

Stort parti gasflasker

På Jönköpingvej konstaterede folk i virksomhed mandag morgen, at de var blevet en hel del gasflasker fattigere.

I løbet af weekenden har ukendte gerningsmænd klippet hul i hegnet ind til pladsen. Herfra havde de fjernet cirka 20 gasflasker, der hver især vejede mellem 5 og 10 kilo.

Sidste anmeldelse tikkede ind hos Fyns Politi klokken 8.45. Det var ejeren til et hus i Frøvænget, der lige havde opdaget, at der i løbet af søndag og natten til mandag havde været indbrud. Det var for tidligt at sige, hvad der manglede.

Ifølge døgnrapporten er indbruddet begået med et redskab med en bredde på 40 mm, formodentlig et koben.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce