Annonce
Sport

Fire midtbanespillere kæmper for at blive klar for OB

OB's cheftræner Jakob Michelsen kommer formentlig til at måtte undvære Jens Jakob Dyhr Thomasen og Casper Nielsen til søndagens Superliga-kamp i Randers. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Både Jens Jakob Dyhr Thomasen og Casper Nielsen kan få svært ved at blive klar til Randers FC-kampen søndag, mener Jakob Michelsen. Til gengæld ventes Troels Kløve og Janus Drachmann at komme sig over deres skavanker. OB træner i alternativ opstilling frem mod kampen.

Fodbold: Jakob Michelsen risikerer at få i hvert fald et par huller i truppen at udfylde til næste Superliga-kamp. Fire midtbanespillere plages af diverse skader.

Jens Jakob Dyhr Thomasen forlod banen i kampen mod Vendsyssel FF og har siden ikke kunnet træne med sine holdkammerater. På samme måde har Casper Nielsen været skånet, efter at han måtte lade sig udskifte med et trykket ribben i en reserveholdskamp mod Brøndby mandag.

- De er begge to yderst tvivlsomme til weekenden, hvis de ikke er skadede, vurderer Jakob Michelsen over for Sport Fyn efter torsdagstræningen.

Nyindkøbet Janus Drachmann, som fik en fin personlig debut mod SønderjyskE, trænede på halv kraft torsdag. Han har døjet med ankelproblemer siden debuten. OB's 8'er ser dog ud til at blive klar til kampen i Randers.

Det samme gør Troels Kløve, som ellers har måttet bruge nogle dage på motionscyklen.

- Det ser bedre ud for de to i forhold at blive klar til weekenden, end det gør for de to andre, siger Jakob Michelsen.

Annonce

Træner 3-5-2

Cheftræneren har brugt nogle dage på blandt andet at spekulere i forskellige talkombinationer. Ved træningen torsdag eksperimenterede han således med en 3-5-2-opstilling i stil med den, han brugte i anden halvleg mod SønderjyskE.

- Vi overvejer mange ting. Grundlæggende vil vi gerne have en plan A, men også en plan B og en plan C. Nu har vi i to kampe slået over i det (3-5-2-opstillingen, red.), så det har også været naturligt at træne lidt på det. Vi har fokuseret meget på vores 4-4-2 i hele opstarten, men i denne her uge har vi lagt mere fokus på den anden opstilling også, siger Jakob Michelsen.

Men plan B har vel fungeret bedre end plan A i de første par kampe. Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til at skifte tilgang fra start?

- Det kommer an på, hvilken modstander vi skal møde, og hvilke spillere, vi har til rådighed. Der er flere ting i det. Og ligesom det er godt at have nogle gode spillere på bænken, så kan det også være godt at have et plan B-system at kunne skifte til. Og det er ikke altid, at det har den ønskede effekt, hvis man starter på den måde. Det er godt at have lidt i posen, bemærker Jakob Michelsen.

En pose, der altså ser ud til at skulle rystes lidt til Randers FC-kampen, om cheftræneren vil det eller ej.

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce