Annonce
Fyn

Fire kommuner i top og fire i bund: Stor forskel i erhvervsvenligheden på Fyn

En ny undersøgelse af erhvervsklimaet i danske kommuner placerer Middelfart Kommune som nummer fire over erhvervsvenlige kommuner, mens Svendborg ligger langt nede på listen på en 78-plads. Foto: Scanpix/ Jacob Schultz
Der er stor forskel på erhvervsvenligheden i de fynske kommuner. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri. På ranglisten er der 74 pladser mellem Middelfart, der klarer sig bedst, og Svendborg, der klarer sig dårligst.

Der er stadig markant forskel på erhvervsvenligheden i de fynske kommuner.

Det slår Dansk Industris (DI) undersøgelse af det lokale erhvervsklima fast. Det er tiende gang, undersøgelsen bliver gennemført.

I undersøgelsen topper Ikast-Brande Kommune listen, når det kommer til erhvervsvenlighed, men også fire fynske kommuner ligger i den gode ende af ranglisten. Derimod ligger fire andre fynske kommuner meget langt nede på listen over erhvervsvenlige kommuner. Faktisk er der hele 49 pladser mellem den fjerde og femte fynske kommune på listen, og hele 74 pladser mellem Middelfart, der klarer sig bedst, og Svendborg, der klarer sig dårligst.

- Det er jo rigtig positivt, at der fortsat er fire fynske kommuner, som ligger så flot i målingen. Det viser stor vilje til at skabe gode vilkår for erhvervslivet og dermed et godt grundlag for arbejdspladser og skatteindtægter. Det er til gengæld lidt ærgerligt at se de fire andre fynske kommuner stå i stampe – eller endda bevæge sig ned af ranglisten. Jeg vil opfordre dem til at søge inspiration hos deres fynske kommunekolleger, så Fyn samlet set kan blive et rigtig godt sted at drive virksomhed, udtaler formand for DI Fyn, Poul Strandmark, i en pressemeddelelse.

Annonce

Erhvervsvenlighed på Fyn

Nedenfor kan du se de fynske kommuners placering på listen over erhvervsvenlighed i 2019 (2018).

4. Middelfart (6)

10. Nyborg (7)

12. Nordfyn (4)

23. Assens (15)

72. Odense (72)

75. Kerteminde (66)

76. Faaborg-Midtfyn (62)

78. Svendborg (71)

Om undersøgelsen:

  • 93 af landets 98 kommuner er blevet bedømt. Langeland og Ærø er ikke med.
  • 7.332 virksomheder inden for DI's brancher har svaret på undersøgelsen - besvarelsen repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, som svarer til mere end 20 procent af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedernes bedømmelser vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer
  • Resultatet er opdelt i ni kategorier, der giver et billede af, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder.

Middelfart i top fem

Det er især Middelfart Kommune, der klarer sig godt i undersøgelsen. Som den eneste fynske kommune har Middelfart bevæget sig højere op på listen siden 2018. I 2018 lå Middelfart som nummer seks, i år ligger kommunen på en fjerdeplads.

Sidste år lavede Nordfyns Kommune et hop fra en 48. plads til en fjerdeplads, kommunen er i år rykket otte pladser tilbage og ligger nu på en 12. plads. Lige overhalet af Nyborg Kommune, der har fået en 10. plads. På en 23. plads ligger Assens.

Selvom de tre kommuner er rykket ned på listen, ligger de stadig i den gode ende af de 93 kommuner, der er med i undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen skyldes den gode placering blandt andet, at både Assens, Nyborg og Nordfyn klarer sig godt, når det gælder kommunal sagsbehandling.

Trafikale udfordringer i Odense

I den tunge ende af ranglisten ligger Odense Kommune som nummer 72. Samme placering som sidste år.

Ifølge DI's undersøgelse skyldes den dårlige placering især, at Odense har store udfordringer med transport og infrastruktur og lander som nummer 88 på listen i den kategori. Kun fem pladser fra en bundplacering. Det er især vurderingen af det kommunale vejnet, der sammen med den kommunale, kollektive trafik trækker ned.

Også når det gælder den kommunale sagsbehandling, ligger Odense Kommune i den helt tunge ende.

I bunden af listen over erhvervsvenlige kommuner er Kerteminde Kommune at finde som nummer 75, Faaborg-Midtfyn som nummer 76 og Svendborg som nummer 78. Alle tre kommuner er rykket nedad på ranglisten siden 2018.

Langeland og Ærø Kommune er ikke med i undersøgelsen, da kommunerne er så små, at der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce