x
Annonce
Udland

Fire kinesiske provinser sænker virusberedskabet

Stringer/Reuters
Det er til en vis grad lykkedes at bekæmpe virusset. Men kampen er fortsat på et afgørende stadie, siger Xi.

Yderligere fire kinesiske provinser har sænket niveauet for det kriseberedskab, der håndterer coronavirusset.

Annonce

Det oplyser de lokale sundhedsmyndigheder natten til mandag dansk tid.

Det drejer sig om provinserne Yunnan og Guangdong, der har ændret kriseberedskabet fra niveau et til niveau tre, mens Shanxi og Guizhou har sænket deres niveau fra et til to.

Niveau et er det mest alvorlige.

Gansu-provinsen var den første, der sænkede sit kriseberedskab fredag, efterfulgt af provinsen Liaoning lørdag.

Det samlede antal bekræftede smittetilfælde i Kina er over 77.000, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University i USA.

Heraf er langt de fleste tilfælde knyttet til Hubei-provinsen.

I Hubei-provinsen, hvor virusset har sit epicenter, er der mandag også foretaget lempelser.

Således må sunde personer nu forlade millionbyen Wuhan, der ellers har været isoleret fra resten af Kina som følge af virusudbruddet.

Sunde personer må forlade Wuhan under den betingelse, at de ikke viser nogen tegn på symptomer og ikke har været i kontakt med patienter med coronavirus.

Flere end 2500 mennesker i Kina har mistet livet på grund af virusset.

Søndag sagde Kinas præsident, Xi Jinping, at landet befinder sig "i den største sundhedskrise nogensinde".

Det er til en vis grad lykkedes at bekæmpe virusset. Men kampen er "fortsat på et afgørende stadie", lød det fra Xi Jinping.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderede lørdag, at risikoen for spredning i Kina er "meget høj", og at risikoen for regional og global spredning er "høj".

Coronavirusset menes at være opstået på et marked i Wuhan, hvor der blandt andet er blevet solgt vilde dyr.

Symptomerne på smitte er feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse.

Coronavirus er 79 procent genetisk identisk med luftvejsinfektionen sars.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce