Annonce
Odense

Fire kæmpede om DM i lokkekald

Mathias Møller Jørgensen fra Nibe i gang med at kalde på ænder ved det uofficielt danmarksmesterskab i lokkekald ved jagtmessen i Odense Congress Center.

Det handler om at lokke dyr og fugle på så tæt hold, at man som jæger kan skyde dem. Søndag var det danmarksmesterskab i lokkekald

Odense: Et felt af kandidater var skrumpet ind fra 14 til fire, da der ved Jagt & Outdoor Messen i Odense Congress Center (OCC) søndag var danmarksmesterskab i lokkekald.

De fire kandidater ved det uofficielle danmarksmesterskab i lokkekald ved jagtmessen i Odense Congress Center. Den femte yderst til højre var ikke med i selve mesterskabet, men blev alligevel lokket på scenen efter at have øvet sig fem minutter på et andekald - kendt som Double Nasty.
Eric Paulsen (til højre) sammen med sin bror Dennis Paulsen havde taget initiativ til DM i lokkekald ved Jagt & Outdoor Messen i Odense Congress Center.

Lokkekald handler om at efterligne dyrenes lyde så godt som muligt, så man kan få dem helt tæt på og på skudhold uden risiko for, at man anskyder dyret eller rammer helt ved siden af.

- Det er fuldstændigt afgørende, hvilken stemme, man giver i lokkekaldet. Det handler om at læse dyrets adfærd, og putte sjæl i kaldet, så det spiller sød musik, siger Eric Paulsen.

Han er initiativtager til det første danske mesterskab i lokkekald nogensinde, og er blevet inspireret til det sammen med sin bror fra sin opvækst i Delaware, USA.

Fire kandidater stod klar til at give deres bedste bud på kald efter grågåsen, Canadagåsen, den kortnæbede gås og endelig anden. Andekaldet hedder noget så pikant som Double Nasty på amerikansk.

Der var til gengæld også medaljer til alle fire kandidater: Jakob Jægerfod fra Lyngby, Sebastian Beske Larsen fra Stubbekøbing, Mathias Møller Jørgensen fra Nibe, og endelig den eneste kvindelige deltager Louise Kristiansen fra Roskilde.

Mathias Møller Jørgensen fra Nibe i gang med at kalde på ænder ved det uofficielt danmarksmesterskab i lokkekald ved jagtmessen i Odense Congress Center. I baggrunden dommer Dennis Paulsen.
Medalje til Sebastian Beske Larsen fra Stubbekøbing, som var med til DM i lokkekald i Odense Congress Center.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce