Annonce
Udland

Fire hvide tigre skulle smugles ind i Libyen

Leonhard Foeger/Reuters

En libyer er blevet taget ved grænsen mellem Tunesien og Libyen med fire levende, hvide tigerunger i bagagen.

Tunesiske myndigheder har afsløret et forsøg på at smugle fire tigerunger over grænsen og ind til det urolige Libyen.

Tigre er i forvejen meget sjældne, men de her tigre er hvide tigre, og dem er der kun få af tilbage i verden.

Smugleren er libyer. Han har forklaret, at han købte tigrene i en privat zoo i Enfidha-regionen i det østlige Tunesien.

Den zoo, hvor han siger, han købte dem, annoncerede for to måneder siden, at der var født tigre.

- Men han havde ingen dokumenter, der kunne bevise, at han havde købt tigrene. Han havde heller ikke de nødvendige tilladelser til at bringe dem ud af tunesisk territorium, siger toldvæsnet.

Hvide tigre og hvide løver er uhyre sjældne. Verdensnaturfonden (WWF) anslår, at der globalt kun er nogle hundrede store hvide katte tilbage.

Det menes, at den hvide farve skyldes en genfejl.

Antallet af vilde almindelige tigre er faldet fra 100.000 i år 1900 til omkring 3900 i dag.

I de senere år er antallet begyndt at stige en smule, men tigre er fortsat en dyreart, der er truet af udryddelse, siger WWF.

De fire hvide tigerunger er nu overdraget til landbrugsministeriet i Tunesiens sydlige Medenine-provins.

Der er åbnet en juridisk efterforskning af libyeren, der imidlertid ikke er anholdt.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce