Annonce
Kerteminde

Fire gode råd til at passe på dine fødder

fodplejer Rikke Walther
Annonce

Vores fødder er på hårdt arbejde hver eneste dag. De bærer vores vægt, og så er de som regel mere eller mindre pakket ind i mere eller mindre velegnede materialer. Derfor skylder du dem at passe godt på dem. Hvordan du gør det, har fodplejer Rikke Walther nogle gode råd til.

1. Fodtøjet er det vigtigste

Det bedte du kan gøre for dine fødder er at give dem noget godt fodtøj, hvor der er plads til, at fødderne kan være der. Og det er vigtigt, at du har noget at skifte imellem. Optimalt skal du skifte imellem tre par sko - en dag med hvert par. På den måde når skoende at blive ordentligt tørre, og du sørger for, at trykket bliver forskelligt.

2. Brug en fodcreme

Det er en god ide at smøre fødderne med creme hver aften. Det kan være, når du sidder foran fjernsynet, eller når du går i seng. Bare et tyndt lag, så sørger du for, at fødderne blive bløde og fleksible. Men det skal være en rigtig fodcreme, det kan ikke nytte noget at bruge den, du bruger til ansigtet.

3. Tag fodbad

Cirka hver sjette uge skal man give sine fødder et fodbad og ordne dem med negleklipning og så videre.

4. Hold fødderne tørre

Fugtige fødder er anledning til alskens ubehageligheder som for eksempel fodsvamp. Derfor skal man altid sørge for at holde sine fødder tørre, og Rikke Walther forestår, at man altid har et par skiftestrømper med i tasken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce